A 'UPETLJAN' JE I ČOLIĆ

Jedna pjesma još je prije 40 godina posvađala Balaševića i Bregovića

26.01.2022 u 11:00

Bionic
Reading

Iako su možda rijetki znali, pjesma 'Mađarica', jedna od najvećih hitova Zdravka Čolića, dovela je do toga da nakon što su je napisali, Goran Bregović i Đorđe Balašević nakon toga više nikada nisu surađivali

Pjesma 'Mađarica' našla se na albumu Zdravka Čolića 'Malo pojačaj radio', koji je sniman 1981. u Londonu, a na njemu su radili Duško Trifunović, Đorđe Novković, Marina Tucaković... Tekst za hit pjesmu 'Mađarica' napisao je Đorđe Balašević, a prema pisanju portala Klix, priča vezana za njezin nastanak itekako je zanimljiva.

Naime, ta suradnja dovela je do svađe između Balaševića i Gorana Bregovića, koji je pisao glazbu. A priča ide ovako - pjesma je nosila naziv 'Opatica', no Bregović je bio uvjeren kako će bolje proći ukoliko ju nazovu 'Mađarica'.

Zdravko Čolić - Mađarica - (Official Video) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Balašević, koji je uvijek bio poznat kao umjetnik koji ne voli izmjene svojih tekstova, nije pristao na Bregovićev prijedlog, a svemu je dodatno kumovalo i to da je Zdravko Čolić odlučio da mu se više sviđa naziv 'Mađarica', zbog čega dvojica glazbenika nikada više nije surađivala.

Sam album prodan je u više od 300 tisuća primjeraka, a 'Mađarica' je postala bezvremenski hit.

  • +2
Đorđe Balašević Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL