IZMANIPULIRANA KAO TINEJDŽERICA

Glumica Evan Rachel Wood otkrila ime svog navodnog zlostavljača, poznatog kontroverznog glazbenika

01.02.2021 u 17:35

Bionic
Reading

O svom iskustvu s dečkom zlostavljačem, glumica Evan Rachel Wood govorila je i ranije, no u ponedjeljak je na društvenim medijima objavila i njegovo ime, otkrivši da je riječ o kontroverznom pjevaču Marilynu Mansonu

'Ime mog zlostavljača je Brian Warner, svijetu također poznat i kao Marilyn Manson', napisala je Wood na Instagramu i u izjavi za Vanity Fair.

Glumica navodi kako je sve počelo kad je još bila tinejdžerica, a užasavajuće zlostavljanje trajalo je godinama.

'Isprao mi je mozak i izmanipulirao me kako bi me potčinio. Završila sam živeći u strahu od odmazde, klevete i ucjene', piše Wood i dodaje da se na ovo odlučila kako bi razotkrila ovog opasnog čovjeka i prozvala brojne industrije koje su mu to omogućile, prije nego uništi još života.

Wood je unaprijed podržala i sve druge brojne žrtve koje odluče prekinuti svoju šutnju o tome.

Glumica je vezu s Mansonom započela još kao tinejdžerica, o čemu su šutjeli sve dok ona nije napunila 19 godina. Kontroverzni pjevač, koji danas ima 52 godine, u trenutku izlaska u javnost sa svojom vezom imao je 38 godina. Prije razlaza, par je 2010. bio kratko i zaručen.

Glasine da je Wood s Mansonom bila u nasilnoj i podaničkoj vezi pojavile su se godinama kasnije.

Kad je prošle godine novinar Metal Hammera Mansonu tijekom intervjua spomenu Wood, pjevač je naglo prekinuo intervju, a njegov je tabor kasnije izdao priopćenje u kojemu negiraju sve optužbe za zlostavljanje.

'Manson se nikada nije suzdržavao javnih komentara, ali jednako tako, ne mora dvaput davati isti komentar', izjavio je njegov glasnogovornik.

  • +4
Marilyn Manson Izvor: Profimedia / Autor: CraSH/imageSPACE / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osim posljednje objave, Wood je na društvenim mrežama dijelila šokantne priče u ime nekolicine drugih žena koje su tvrdile da ih je Manson također zlostavljao, a koje žele da sad za to preuzme odgovornost.

O svojoj nasilnoj vezi Evan Rachel Wood je progovorila 2016. godine za Rolling Stone, a 2019. je sudjelovala u kreiranju zakona kojim se zastara za slučajeve obiteljskog nasilja produžuje s tri na pet godina. Tada je i tijekom saslušanja u Kaliforniji svjedočila o torturama kojima je bila podvrgnuta.

'Skupila sam nekoliko puta hrabrost za odlazak, a on bi me neprestano zvao i prijetio mi da će se ubiti. Jednom sam se prilikom vratila pokušati ublažiti situaciju pa me stjerao u kut naše spavaće sobe i rekao mi da kleknem. Tad mi je vezao ruke i noge. Jednom kad sam bila suzdržana, udarao me i puštao elektrošokove po osjetljivim dijelovima tijela pomoću uređaja zvanog 'Violet Wand'. Njemu je to bio način dokazivanja moje odanosti, a meni su bolovi bili vrlo mučni i činilo mi se kao da napuštam tijelo i da dio mene taj dan umire', rekla je Wood u svom svjedočenju.