BRIAN MAY

Gitarist Queena o svojoj borbi s covidom: 'Bitka u mom tijelu je još uvijek u tijeku'

21.12.2021 u 14:44

Bionic
Reading

Samo nekoliko dana nakon što je otkrio da je pozitivan na covid, unatoč tome što se triput cijepio, Brian May ažurirao je u ponedjeljak svoj status s viješću da se još uvijek bori s koronavirusom. Slavni gitarist grupe Queen još jednom je zamolio obožavatelje da se drže savjeta stručnjaka o izbjegavanju infekcije

'Osmi dan otkako je moje tijelo napadnuto od dovoljnog broja organizama koronavirusa da me sruše', napisao je 74-godišnji May u objavi na Instagramu i podijelio kratki video s najnovijim rezultatima kućnog testa.

'Prvo, mislim da sam jučer bio malo previše optimističan, zamišljajući da je crvena 'T' linija blijeda. Danas je to drugačiji komplet za testiranje, ali linije izgledaju prilično jednakog intenziteta. Dakle, pretpostavljam da je bitka unutar mog tijela još uvijek u tijeku. A tako se i osjećam, taj suhi kašalj se danas vratio, a osjećam i iritaciju s jedne strane sinusa', objašnjava May.

Slavni gitarist dodaje i kako često zaspe, ali ne spokojno, već više na način 'ne mogu oči više držati otvorenima niti jednu sekundu'. 'Dakle, baš prokleto dobro odrađeno, jer se ovo dogodilo u vrijeme kad nisam ludo zauzet kao obično', zaključuje May.

  • +3
Brian May Izvor: Profimedia / Autor: Ana M. Wiggins / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

May je u par video objava u nedjelju objasnio kako je se posljednjih 20 mjeseci čuvao i živio pustinjačkim životom, ali je nedavno otišao na rođendansku zabavu nakon što je tog jutra napravio test, a prethodno primio i buster dozu cjepiva.

'Retrospektivno gledajući, možda sam donio pogrešnu odluku. Čini se da je ova varijanta nevjerojatno prenosiva', rekao je o situaciji koja se činila dosta sigurnom, iako sudionici rođendanske proslave nisu nosili maske.

May i supruga, iako su nekoliko puta imali negativne rezultate, sljedećih su dana nakon zabave strepili, jer je do njih stigla vijest da je osam ljudi s kojima su se zabavljali prijavilo pozitivne testove.

'Toliko je trebalo – od subote do utorka – da testovi išta pokažu', rekao je May napominjući da su vjerojatno bili zarazni i dva dana u kojima su testovi bili negativni.

'Oprostite, ove stvari više nisu zabavne, ali mislim da ih barem mogu prijaviti kao informaciju koja bi mogla pomoći nekome da se osjeća manje zabrinuto. U osnovi sam OK, samo se osjećam pomalo usrano i frustrirano jer ne mogu biti vani u ovo doba godine. Ali mislim da svi to pomalo osjećamo, zar ne? Jasno je da je ova varijanta Omicrona potpuno izvan kontrole u Velikoj Britaniji, i vjerojatno u cijelom svijetu', navodi May u svojoj objavi od ponedjeljka.

'Zbog svih oko sebe, budite oprezni – maske, društvena distanca, zdrav razum – i idite na okupljanja u zatvorenom prostoru samo ako ste stvarno sigurni da je rizik vrijedan toga', poručuje svojim obožavateljima May.