OPROŠTAJ OD LEGENDE

[FOTO/VIDEO] Posljednji ispraćaj jednog od najboljih domaćih producenata Mire Vidovića: Na krematorij došli Nina Badrić, Edo Maajka, Miroslav Škoro...

11.09.2020 u 15:56

Bionic
Reading

Hrvatska se glazbena zajednica u petak na zagrebačkom Krematoriju oprostila od jednog od najistaknutijih hrvatskih producenata, vlasnika zagrebačkog Morris studija koji je preminuo 7. rujna uslijed borbe s teškom i dugom bolesti

Uz strogo poštivanje epidemioloških mjera i obaveznu distancu, ožalošćeni su se prijatelji i kolege oprostilli od tvorca hip-hopa u Hrvatskoj, osobe koja je otkrila i proslavila 2Cellose, Mira Vidovića.

Na Krematoriju su se okupila velika imena domaće scene koja su mahom proteklih dana na društvenim mrežama ostavljala emotivne poruke neprežaljenom Slavoncu. Svi koji su ga na bilo koji način poznavali o njemu imaju samo najljepše riješi, ističući njegove ljudske kvalitete i vječno pozitivan duh.

Podsjetimo, u Mirovom studiju su nastali najpoznatiji albumi domaće hip-hop scene ali i albumi Olivera Dragojevića, Nine Badrić, Dine Dvornika, Severine, Massima, Darka Rundeka, Urbana, Arsena i Matije Dedića, Tereze Kesovije, Vanne, Gibonnija, TBFa, Kandžije… Osvojio je ukupno devet Porina a među ostalim i za snimku Oliverovog albuma 'Vridilo je' te produkciju Gibonnijeve 'Tolerance'.

Pandemija koronavirusa bukti prethodnih dana, stoga su mnogi, sukladno preporukama HZJZ-a, nosili zaštitne maske, a unutrašnjosti Krematorija, svi su se držali propisane distance, rijetki su sjedili, maksimalno je po troje ljudi bilo u klupi.

Od Mire Vidovića su se oprostili Radojka Šverko, Miroslav Škoro, Nina Badrić, Edo Maajka, Baby Dooks, Tomo in der Mühlen, General Woo, Matija Dedić i mnogi drugi, a pjesmom su ga ispratile nekadašnje Divasice uz pratnju Ante Gele.

  • +17
Posljednji ispraćaj glazbenog producenta Mire Vidovića Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL