NIJE IM SE SVIDJELO

[FOTO] Petar Grašo snimao koncert na Peristilu, a dok je izvodio pjesmu 'Moj galebe' dron mu napali - galebovi!

05.05.2020 u 11:56

Bionic
Reading

Tradiocionalna splitska Fjera ove će godine zbog situacije s pandemijom koronavirusa izostati, a predstavnici grada proslavu će obilježiti na alternativne načine. Jedan od planiranih događaja je koncert Petra Graše na Peristilu, a tijekom snimanja kojeg se odvio doista nesvakidašnji događaj

Blagdan svetog Dujma i Dan grada Splita ove će godine biti obilježen po posebnom protokolu. Ove godine prvi put će proslava proći bez procesije i mise na otvorenom, ali i bez pučkih svečanosti poput tradicionalne tombole, večernjeg koncerta ili vatrometa. Misa iz katedrale prenosit će se na nekoliko televizijskih kanala, a za večernji program snimljen je poseban koncert Petra Graše na praznom Peristilu.

Upravo tijekom koncerta Petra Graše galebovi su napali dron kojim je koncert sniman, a kako je to izgledalo možete pogledati u galeriji.

  • +4
Galebovi napali dron na snimanju pjesme 'Moj galebe' Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Dojmove nakon koncerta podijelio je i Petar Grašo: 'Ja sam dijete Splita, Split je moj dom bez obzira što posljednjih dvadesetak godina jako malo boravim u njemu. Da nije bilo ovih specifičnih okolnosti ja bih nažalost i na ovog svetog Duju bio van Splita. No kako to obično biva, drugačije okolnosti diktiraju nekakav drugačiji životni plan, pa se tako dogodio jedan od najčudnijih i na nekih način najljepših koncerata u mojoj karijeri, a opet koncert bez ijednog čovjeka u publici', kazao je Grašo u službenoj objavi povodom ovog koncerta.

Kazao je i da bi, da mu je netko rekao prošle godine, kako će svirati pred praznim Peristilom i biti najviše počašćen, mislio kako je to nemoguće, no s obzirom na događanja proteklih mjeseci, iznimno je sretan i počašćen ovom prilikom kakvu rijetko tko ima.

'Sretan sam što imam privilegiju u svom gradu, na jednom od najljepših trgova na svijetu, održati koncert i pokloniti ga i svom Splitu i svim ljudima koji će u četvrtak večer biti u svom domu, pred malim ekranima. Ovo je koncert optimizma, koncert svjetla i koncert slavlja. Radovali smo mu se, nekako nam se čini da vidimo svjetlo na kraju tunela u kojem smo svi bili protekla dva mjeseca', zaključio je Grašo.

Koncert će se emitirati na blagdan svetog Dujma, u četvrtak 7. svibnja, na drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

  • +2
Petar Grašo u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL