i na kraju zajedno

[FOTO] Kraljica Elizabeta II bila je uz princa Philipa u njegovim posljednjim trenucima života

10.04.2021 u 10:39

Bionic
Reading

Prema pisanjima britanskih medija svoje posljednje trenutke života princ Philip proveo je uz svoju životnu suputnicu, kraljicu Elizabetu II

Iako iz Buckinghamske palače nisu otkrili detalje smrti princa Philipa, objavili su da je bio terminalno bolestan te da mu se stanje pogoršalo tijekom četvrtka. Ranije ove godine devedesetdevetogodišnji princ Philip proveo je 28 dana u bolnici zbog nepoznate infekcije te ranijih srčanih problema. U dvorac Windsor vratio se 16. ožujka ove godine.

Kraljevska obitelj razmatrala je nakon pogoršanja zdravstvenih problema ponovni povratak princa Philipa u bolnicu, no odlučili su da će svoje posljednje dane ipak provesti u krugu obitelji, 'u vlastitom krevetu i pod vlastitim uvjetima', navodi se iz redova kraljevske obitelji.

  • +47
Princ Philip Izvor: EPA / Autor: WILL OLIVER

Sprovod će biti održan iduće subote, a mediji u Velikoj Britaniji nagađaju hoće li se osim vojvode od Sussexa tamo pojaviti i Meghan Markle, no to je vrlo malo izgledno i zbog vojvotkinjine poodmakle trudnoće.

Princ Philip oduvijek je bio vrlo zaštitnički nastrojen prema svojim unucima, prinčevima Williamu i Harryju kojima je bio velika podrška kad su izgubili majku, princezu Dianu 1997. godine.

Inače, princ Harry je napustio Veliku Britaniju u ožujku prošle godine nakon što su on i supruga odlučili odseliti se prvo u Kanadu, a potom u Kaliforniju gdje žive sa svojim sinom Archiejem koji će u svibnju 2019. navršiti 2 godine.

obitelj zahvaljuje

[FOTOPRIČA] Zastava na Buckinghamskoj palači spuštena je na pola koplja; pogledajte kako se Britanci opraštaju od princa Philipa

Pogledaj galeriju