NA SVOJOJ STRANICI

Posljednju poruku princu Philipu poslali su i princ Harry i Meghan Markle

09.04.2021 u 21:09

Bionic
Reading

Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle na svojoj su se stranici oprostili s princom Philipom, suprugom engleske kraljice Elizabete II koji je preminuo danas

'Odbjegli' članovi kraljevske obitelji odali su počast princu Philipu, koji je umro u petak, na stranici njihove organizacije Archewell.

Na tamnoj pozadini je bijelim slovima ispisano 'U spomen na njegovo kraljevsko visočanstvo, vojvodu od Edinburga 1921.-2021' na stranici Archewella, dobrotvorne organizacije koju su Harry i Meghan osnovali prošle godine.

Na službenoj stranici njihove zaklade Archewell objavljena je objava posvećena djedu princa Harryja.

'Hvala ti na službi... Jako ćeš nedostajati', stoji na sivoj pozadini uz Philipovu kraljevsku titulu te godinu rođenja i godinu smrti.

Objava njegove smrti potaknula je nagađanja u medijima o tome hoće li njegov unuk princ Harry, koji živi sa suprugom Meghan Markle u Los Angelesu, biti na posljednjem ispraćaju u Britaniji.

Zbog intervjua koji je vodila slavna Oprah Winfrey koji je u svjetskim medijima odjeknuo poput bombe, britanska javnost je zamjerila princu Harryju i Meghan i neprimjeren trenutak emitiranja jer je tad princ Philip bio u bolnici.

  • +47
Princ Philip Izvor: EPA / Autor: WILL OLIVER

Kako se kasnije pisalo, kraljevska obitelj je skrivala informacije o intervjuu od princa Philipa nakon što je pušten iz bolnice kako ga to ne bi dodatno uzrujalo.

Suprug kraljice Elizabete II. umro je u dobi od 99 godina, a s kraljicom Elizabetom II u braku je bio od 1947. godine.

Sprovod će biti održan u iduću subotu, a mediji u Velikoj Britaniji nagađaju hoće li se osim vojvode od Sussexa tamo pojaviti i Meghan Markle no to je vrlo malo izgledno i zbog vojvotkinjine poodmakle trudnoće.

Princ Philip oduvijek je bio vrlo zaštitnički nastrojen prema svojim unucima, prinčevima Williamu i Harryju kojima je bio velika podrška kad su izgubili majku, princezu Dianu 1997. godine.

Inače, princ Harry je napustio Veliku Britaniju u ožujku prošle godine nakon što su on i supruga odlučili odseliti se prvo u Kanadu, a potom u Kaliforniju gdje žive sa svojim sinom Archiejem koji će u svibnju 2019. navršiti 2 godine.