ratnički pohodi i dvorske spletke

Filmaši poludjeli za Hrvatskom: U Dubrovniku će se snimati serija Vikinzi Valhalla, traže se statisti

17.08.2022 u 19:06

Bionic
Reading

Ljubavi i i izdaje, nevjera, nasilje i mistika dominiraju u atraktivnom spektaklu čije su epizode milijuni gledatelja čekali s nestrpljenjem. Prva sezona je prikazana, a druga je snimljena ali još se ne zna kad stize na Netflix. Treća će se snimati u Hrvatskoj koja je i dalje jedna od najpopularnijih lokacija za snimanje filmova

Sutra se u Dubrovniku održava casting za potrebe snimanja TV serije i filma tijekom rujna, na kojem će se izabrati statisti raznih profila, javlja Dubrovački vijesnik koji neslužbeno saznaje kako će se u Gradu snimati treći dio popularne serije Vikinzi - Vikinzi Valhalla, te nastavak izuzetno popularnog filma.

Film će se snimati paralelno sa snimanjem serije, a evo kakvi se statiste traže:

  • Djeca od 4 do 13 godina starosti
  • Blizanci muški i ženski od 4 do 6 godina starosti
  • Žene od 18 do 70 godina starosti
  • Muškarci od 18 do 75 godina starosti
  • Muškarci od 20 do 40 godina sportske građe, s iskustvom rukovanja oružjem
  • Dugokosi muškarci, svjetlije boje kose

Prvi otvoreni casting održava se u četvrtak 18. kolovoza od 10 do 13 sati i od 15 do 19 sati u Hotelu Lacroma na Babinom Kuku, Dvorana Kalamota.

Inače, i Goran Višnjić će se pridružiti ekipi iz Netflixove serije, a utjelovit će Erika Crvenog, legendarnog vikinškog oca Leifa Eriksssona, kojeg glumi Sam Corlett, i Feydis, koju glumi Frida Gustavsson, koji živi u egzilu na Grenlandu zbog zločina koje je počinio na Islandu i u Norveškoj. Naš glumac trenutno boravi u Dubrovniku gdje je među ostaliim bio na generalnoj probi predstave Dubrovačkih ljetnih igara 'Krvava svadba'. Uvijek ističe kako ga s Dubrovnikom vežu drage uspomene na ulogu (Hamleta koja mu je obilježila karijeru.

Vikinzi Valhalla Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia