jezične (ne)zgode

Fanovi pucaju od smijeha: Ella Dvornik pokazala novu urnebesnu snimku s Charlesom i osvojila simpatije svojih pratitelja

20.12.2021 u 10:17

Bionic
Reading

Simpatični supružnici Dvornik-Pearce sa svojim kćerima, trogodišnjom Balie Dee i jednogodišnjom Lumi Wren, ove godine preselili su se u Istru, a nakon nekoliko preseljenja smjestili su se u svoj trajni dom. Kad uspavaju djevojčice, večeri krate učeći hrvatski

Zajedno su u svemu što rade, pa tako Charles često bude u Ellinim vlogovima i objavama. Dio šarma njezinog 13 godina starijeg supruga svakako je britanski naglasak, no ipak mu odmaže u usvajanju hrvatskih riječi. 'Danas nije bilo vlogmasa jer je Charles učio hrvatski, tako da poslastica za vas ujutro', najavila je blogerica svojim pratiteljima video koji je mnoge nasmijao.

Sudeći po komentarima, uživali su u Charlesovom jezičnim lekcijama. Borbu marketinškog stručnjaka s našim jezikom, za koji ćemo nerijetko čuti da je jedan od najtežih na svijetu, kći pokojnog kralja funka Dine Dvornika pokazala je već u nekoliko navrata na svom Instagramu.

Čuli smo ga već kako se muči izgovarajući neke od najdužih hrvatskih riječi, poput 'najzainteresiraniji', 'prenezaposlenost' i 'brodogradilište', a snimila je i video koji je nazvala 'Lekcije za preživljavanje u Hrvatskoj - Charles govori hrvatski'. Kako je svojedobno otkrila, Charles je ipak najprije svladao jednu od 'najvažnijih hrvatskih rečenica'. 'Pita Charlesa prijatelj iz Engleske, koji uskoro posjećuje Hrvatsku, kako se kaže 'idemo pit' na hrvatskom? Kaže Charles, 'idemo na kava' - sve zna', napisala je tada Ella.

  • +5
Ella Dvornik Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL