BILO JE TO DAVNO

Evo kako su se zapravo dvije holivudske legende upoznale: Al Pacino ispričao priču o svom prvom susretu s De Nirom

11.10.2019 u 14:56

Bionic
Reading

Obožavatelji Ala Pacina i Roberta De Nira s nestrpljenjem su dočekali izlazak njihovog četvrtog zajedničkog filma 'The Irishman', koji je sniman pod redateljskom palicom slavnog Martina Scorseseja. Dvojica holivudskih legendi svoje su uloge besprijekorno odradili, a Al Pacino povodom svega prisjetio se i njihovog prvog susreta

Do sredine 70-ih Al Pacino i Robert De Niro bila su dvojica najvećih i najboljih glumaca kako u Americi, tako i u cijelom svijetu, a sve to zahvaljujući filmovima 'Kum', Francisa Forda Coppole.

Prvi je cijeli taj uspjeh postigao tri godine stariji Al Pacino, koji je Michael Corleone, u 'Kumu', postao 1972., a da bi već godinu kasnije snimio i 'Serpico'. Koliko je bio dobar glumac potvrdilo se ubrzo, budući da je za oba filma dobio i nominacije za Oscara, a ubrzo mu je za petama bio i Robert De Niro.

Svoj put započeo je 1973. ulogom u 'Bang the Drum Slowly', kao u i 'Ulicama zla', da bi se potom idućeg godine pridružio u nastavku 'Kuma', glumeći mladog Vita Corleonea. Za tu ulogu De Niro je nagrađen i Oscarom, te mu je nakon svega samo nebo bilo granica.

No, samo nekoliko godina kasnije nije se činilo da će njih dvojica doživjeti takav uspjeh, kada su u New Yorku počinjali, tražili svoje mjesto pod suncem, a upoznali su se sasvim slučajno u njujorškom East Villageu, čega se, u razgovoru za Variety, a povodom promocije njihovog najnovijeg zajedničkog uratka 'The Irishman', prisjetio upravo Al Pacino.

  • +6
Robert De Niro i Al Pacino Izvor: Profimedia / Autor: Righteous Productions / Brooklyn / AFP / Profimedia

Dvojica glumaca susrela se prvi put sasvim slučajno na East 14th Street kasnih 60-ih. Koliko se sam Pacino može sjetiti, rekao je da misli da je to bilo 1969. godine, dok je šetao sa svojom djevojkom po ulici i naletio na De Nira, a nekih se detalja sjeća živo. Kako je rekao, iako De Niro tada još nije snimio neki veliki film koji bi ga proslavio, znao ga je po njegovoj reputaciji na njujorškoj sceni.

'Bilo je nešto u njemu, imao je tu neku karizmu, taj pogled. Imao sam osjećaj da će on napraviti nešto veliko!', otkrio je Pacino, ipak tada vjerojano nije računao da će obojica postići nevjerojatan uspjeh i da će desetljećima kasnije zajedno snimiti četvrti film.

The Irishman Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Zanimljivo je kako su dvojica glumaca, nakon suradnje na 'Kumu' krenula u bespoštednu borbu za iste uloge, no, na sreću, pokazalo se da je Hollywood dovoljno velik za obojicu glumaca s Manhattana. Do iduće suradnje, one na 'Vrućini', prošlo je 20 godina, a onda su 13 godina kasnije snimila jedini zbog kojeg obojica žale - 'Pravedno ubojstvo'.

Sve je došlo na svoje posljednjim uratkom - 'The Irishmanom'.