napeto i uzbudljivo

Đurđica Vorkapić o serijama koje su je osvojile, a koje vrijedi pogledati (ako već niste)

29.12.2023 u 18:29

Bionic
Reading

Gledanje serija samo je jedna od brojnih opcija kojima se mogu ispuniti vikend popodneva i večeri, osobito predstojećih novogodišnjih kad mnogi ne pronalaze primamljive sadržaje kakvi se u blagdansko vrijeme emitiraju na malim ekranima. Brojne su zabavne, ležerne, ali i kvalitetne kritički hvaljene serije spremne za maratonsko gledanje ili sporo 'upijanje'. Naša dizajnerica podijelila je s nama neke koje su nju osvojile

'Kad nađem dovoljno prostora, a to su uglavnom noćni sati, odmah si uzmem vrijeme za nadoknaditi ono što sam željela pogledati, a nisam stizala. To obično završava višenoćnim maratonima, jer se toliko uživim da naprosto moram progutati sve. Unatoč umoru i s doslovno 'šibicama u očima' napeto pratimo svaku sekundu pa mi je teško prekidati i ostavljati za sutra. Ima zaista sjajnih serija. Obožavam dokumentarce, trilere, drame, a posebno Harry Pottera i što mogu ući u bajku, procjepe u vremenu', objasnila nam je Đurđica Vorkapić.

Peaky Blinders (Netflix)

Peakyje smo totalno zaboravili pogledati pa smo ih moj dečko i ja pogledali u šest dana za redom. Apsolutno mi se svidjela ta njihova 'ciganska krv' i temperament, karakter. Dok sam gledala seriju imala sam osjećaj da osjetim sve što su glumci proživljavali, da mi cigareta koju je netko zapalio miriše. Kostimi, kamera, svjetlo i dinamika tako vješto gledatelja uvlače u priču. Savršeno je dočarana 'prljavština' svakog lika, a pogotovo glavnog Cilliana Murphya kao Thomasa 'Tommy' Shelbya, šefa klana Peaky Blindersa. Veliku ulogu i posebnu čar serije nosi i soundtrack sastavljen od raznih rock skladbi izvođača kao što su The White Stripes, The Black Keys, Arctic Monkeys.

Izvor: Društvene mreže

Money Heist (Netflix)

Dok sam gledala španjolsku seriju Money Heist, originalno 'La Casa de Papel' bezbroj puta sam pomislila: 'Zašto ja nisam dio tog tima?' (smijeh). To su neki životi koji bi nekad možda želio proživjeti, ali ih je netko drugi tako vjerno prikazao da sve s likovima proživljavaš. Serije ističe razne ljudske karakteristike u različitim situacijama u kojima isplivavaju promišljenost, strah, ludost, hrabrost. Dogodovštine izvrsne glumačke postave, zaista tjeraju da se serija gleda iz epizode u epizodu doslovno u jednom dahu. Režija je odlična, radnja neće razočarati, a tijekom serije ćete se sigurno kao i ja poistovjetiti s nekima od pljačkaša.

Izvor: Društvene mreže

The Serpent (Netflix)

To je hard core serija, jedna od najintrigantnijih koje sam gledala. Osim stvarnih događaja, je vrlo spretno napisan scenarij i režija koja će vas doslovno prikovati za ekran. Priča je to Charlesu Sobhraju, Francuzu koji se predstavljao kao trgovac draguljima te je počinio mnoštvo zločina ciljajući uglavnom backpackere, koja govori o manipulativnim umovima, ljudskoj slabosti, nepromišljenosti. Krađa, šverc i ubojstva, iznenađenja, koja se naprasno prekidaju kad ste za to najmanje spremni čine seriju napetom od prve do zadnje sekunde. Sjajan je to povratak u neka prošla vremena, meni osobno u zanimljive modne sedamdetete jer su mi kostimi top.

Izvor: Društvene mreže