za 'bingeanje'

Daniela Gračan otkriva omiljene serije i filmove za uživanje u dugim zimskim večerima

08.12.2023 u 20:27

Bionic
Reading

Hladne zimske večeri uvele su nas u vrijeme koje mnogi provode ispred malih ekrana i uz svoje omiljene televizijske sadržaje. Bivša Kraljica svijeta otkrila je koji su je filmovi i serije osvojili, a možda vas potaknu da se udobno smjestite i započnete svoj televizijski vikend maraton

Razmišljam o filmovima i serijama koje bih preporučila i da izbjegnem klasične prigodne božićne filmiće koji će nas osupnuti poput najavljenog snijega, kaže nam Daniela Gračan i nastavlja:

Premda uvijek radije uzmem neku knjigu u ruke (trenutno posljednju iz serijala Elene Ferrante) iz jednostavnog razloga - na našem TV-u uvijek je neka utakmica. Ako je nema, onda nađe neku na drugom kontinentu. Moj suprug, naravno! A sada prati i ženske utakmice. Ako ne gleda nogomet, onda obavezno sakuplja nove recepte s 24Kitchena.

Kennedy (Netflix)

Volim pogledati filmove koji su snimani po stvarnom događaju ili neke edukativne emisije. Moja preporuka ili, bolje rečeno, ono što sam gledala u zadnje vrijeme je serijal 'Kennedy'. Fascinirana sam životnom pričom Johna F. Kennedyja - o ocu irskom emigrantu, obitelji i njihovim tragedijama, od smrti Johnova starijeg brata, lobotomije sestre, pogibije druge sestre, pa i njegovog burnog života uz Jacqueline. Gubitak djeteta, politička karijera, pa kobni trenutak u Dallasu. Zanimljiva je i životna priča njegove supruge o tome kako je organizirala njegovu sahranu, a kasnije je novom udajom promijenila stil života i postala gospođa Onassis.

Izvor: Društvene mreže

Barbie (HBO Max, 15. prosinca)

Osim tih teških tema, preporučila bih film na koji me 'natjerala' najmlađa kćerka Alma - 'Barbie'. Ne samo zbog prekrasne Margot Robbie, nego sam nedavno bila panelistica na temu ravnopravnosti spolova pa je rekla da moramo pogledati taj film. 'Nestvaran' je to svijet u kojem vladaju žene, odnosno žena se prikazuje kao liječnica, novinarka ili pak predsjednica koja može ostvariti što god zamisli, a onda se Barbie mora snaći u svijetu u kojem su predsjednici uprava većinom muškarci.

Izvor: Društvene mreže

Pride & Prejudice (Netflix)

Ne mogu se odlučiti između filmova 'True Believer' (Sljedbenik) i 'Dvojica papa', pa svakako preporučujem jedan romantične tematike, onaj prema romanu Jane Austen - 'Ponos i predrasude'. Definitivno je to moj izbor vremenskog razdoblja u kojem bih voljela da sam živjela.

Izvor: Društvene mreže