NAKON 20 GODINA

Donio je dobru odluku: Russell Crowe priznao da je zbog lošeg scenarija umalo odbio ulogu koja mu je donijela Oscara

26.06.2020 u 21:10

Bionic
Reading

Za razliku od mnogih svojih kolega, slavni australski glumac dobro će promisliti prije negoli neku ulogu prihvati. A koliko je zahtjevan u odabiru govori i to da je umalo odbio uloge u čak dva filma, koja su mu u konačnici donijela veliki uspjeh

56-godišnji Australac, tijekom gostovanja u showu 'The Tonight Show Starring Jimmy Fallon', otkrio je kako je malo nedostajalo da odbaci čak dvije filmske uloge, s kojima je na kraju postigao neviđeni uspjeh.

Prvi je najnoviji film Russella Crowea 'Bijesan', koji izlazi idućeg mjeseca, no ono što zanimljivije, umalo je odbio i ulogu koja mu je u konačnici donijela i Oscara za najbolju mušku ulogu. Riječ je naravno o filmu 'Gladijator', koji ove godine slavi 20 godina od prvog prikazivanja.

Russell Crowe o 'Gladijatoru' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Snimanje tog filma Russell Crowe opisao je kao 'nevjerojatno iskustvo', većinom zbog toga što je, prema njegovim riječima, 'prvotni scenarij koji su mu dali bili iznimno loš'.

'Bilo je jako loše. A ja sam samo promrmljao: Mmmm, da...' Naime, producent koji je krenuo u pregovore sa slavnim glumcem nije imao pojma da je Crowe već dobio prvi primjerak scenarija, no uspio je nagovoriti ga da se susretne s redateljem Ridleyjem Scottom.

'Producent nije znao da sam ja već nabavio kopiju, no privuklo me to što je rekao: 'Ne želim ti poslati scenarij jer nećeš pristati.' Rekao mi je: 'No, želim da odeš na sastanak s Ridleyjem Scottom, a ja želim da vizualiziraš tu godinu i tog rimskog generala kojeg ćeš glumiti, a sve pod palicom Ridleyja Scotta. Razmisli o tome.'

I, ostalo je povijest, budući da je Russell Crowe na prvu 'kliknuo' s Ridleyjem Scottom, a na kraju je za tu ulogu dobio i Oscara. 'Dvadeset godina kasnije ljudi i dalje pričaju o njemu. To se ne događa sa svakim filmom', rekao je Crowe.