RUSSELL CROWE

Nakon neugodnog iskustva postali su veliki prijatelji: 'Gladijator' se dirljivom porukom oprostio od Branka Lustiga

14.11.2019 u 20:22

Bionic
Reading

Novozelandski glumac Russell Crowe svjetsku slavu je stekao glavnom ulogom u filmu 'Gladijator', za koju je 2001. godine nagrađen Oscarom. Nagradu Akademije za najbolji film osvojio je tada i naš preminuli producent Branko Lustig, koji se zbog ponašanja slavnog glumca skoro povukao iz filma. Ipak postali su veliki prijatelji, a vijest o smrti Branka Lustiga potresla je Crowea koji se oprostio dirljivom porukom na Twitteru

'Upravo sam pročitao vijest da je preminuo Branko Lustig. Kakav nevjerojatan život je imao, od strahota Drugog svjetskog rata do blaženstva dvije nagrade Akademije. Jadnom mi je rekao 'U mnogo toga se ne slažemo, ali kad ste mi potrebni, uvijek ćete mi biti prijatelj'. Da. Puno ljubavi Branko, tvoj prijatelj zauvijek’, napisao je na svom Twitteru Crowe.

Naš producent i Russell Crowe su imali nesuglasica oko nekih honorara tijekom snimanja 'Gladijatora' 2000. godine,

Svoje nezadovoljstvo Crowe je odlučio izraziti nakon večeri provedene za šankom pa je u tri sata u noći nazvao našeg producenta i prijetio da će ga zadaviti golim rukama, otkrio je Branko Lustig u knjizi Nicole LaPorte 'The Men Who Would Be King'.

Poklopio mu je slušalicu, a kad je ujutro shvatio tko je izlio na njega svoj bijes, potužio se glumčevom agentu na njegovo ponašanje i skoro napustio film.

Kako piše Jutarnji list, Crowe mu je napisao pismo koje je naš producent sačuvao.

'Tu noć pamtim kao početak našeg prijateljstva. Danas smo nerazdvojni. Često se čujemo, a on me od milja zove papa (tata)', ispričao je Lustig svojevremeno novinarima i otkrio kako ga je na snimanju filma Crowe svako jutro zvao na doručak u svoju prikolicu i darovao mu kapu svog omiljenog ragbi-kluba Rabbitohsa.

  • +19
Branko Lustig Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL