VELIKO ZLO U MALOM GRADU

'Dolina sreće' - brutalna britanska krimi serija koja je osvojila čak 24 nagrade

22.11.2022 u 09:01

Bionic
Reading

Kada sazna da je čovjek odgovoran za smrt njene kćeri upravo izašao iz zatvora, opasno neustrašiva, ali i opasno britka policijska narednica Catherine dat će sve od sebe da ga tamo ponovno i vrati...

Ako ste se zaželjeli kvalitetne audiovizualne zanimacije koja će vam pomoći skratiti ove tmurne jesenske dane i maglovite jesenske noći, onda će vam Dolina sreće (Happy Valley) - neočekivano popularna te višestruko nagrađivana (čak 24 nagrada, uključujujući i 4 prestižne BAFTA nagrade) krimi serija - doći kao naručena!

Veliko zlo u malom gradu

Smještena u šarmantnu dolinu Calder, odnosno u okrug Yorkshire u sjevernoj Engleskoj, Dolina sreće putem malog ekrana u vašem domu upoznat će vas sa životnom pričom Catherine Cawood (majstorski ju tumači Sarah Lancashire, poznata po ulogama u Posljednjem tangu u Halifaxu i Juliji). Rastavljena policijska narednica na pragu je pedesetih i još uvijek se teško nosi s tragičnim gubitkom kćeri Rebecce koja si je prije osam godina odlučila oduzeti život.

Osim Catherine, oca Richarda (Derek Riddell) i brata Daniela (Karl Davies), Rebecca je iza sebe ostavila i sina Ryana (Rhys Connah) o kojem Catherine brine zajedno sa svojom ovisnostima sklonoj sestrom Clare (Siobhan Finneran), a s kojim ostatak obitelji, pak, ne žele imati ikakvog doticaja.

Naime, premda se sam Ryan, naravno, bitno ne razlikuje od ostale djece, to ne mijenja činjenicu da su njegovo rođenje te Rebeccino samoubojstvo posljedice silovanja za koje njegov otac Tommy (James Norton) nikada nije osuđen.

Nakon što sazna da je Tommy izašao iz zatvora u kojem se našao zbog krijumčarenja droge, a kasnije da je također i jedan od potencijalnih suučesnika u otmici stanovite Ann (Charlie Murphy), neustrašivošću, upornošću te britkim humorom oboružana Catherine učinit će sve što je u njenoj moći da dotičnog u navedenu instituciju opet i vrati, odnosno da ga pravda prije ili kasnije napokon i dostigne...

Jedan moment upravo brutalno eksplicitna, drugi bolno emotivna, ali zato ni u jednom trenutku patetična, 'površna', 'jeftina' ili, najgore od svega, dosadna; Dolina sreće jedna je od onih serija na koju svakako vrijedi 'baciti oko', a što možete učiniti uz malu asistenciju vašeg pouzdanog streaming servisa Pickbox NOW!