ZLATNI DEČKO

Ususret Svjetskom prvenstvu gledamo izvrsnu seriju 'Totti'

18.11.2022 u 15:31

Bionic
Reading

Talijanska dramska miniserija Totti kao stvorena je za ove kratke dane koji prethode Svjetskom prvenstvu, a u njoj bi mogli uživati i oni gledatelji koji nisu najveći fanovi najvažnije sporedne stvari na svijetu

Kad pomislimo na najvažniju sporednu stvar na svijetu koja nas kolektivno ne prestaje fascinirati još tamo negdje od polovine 19. stoljeća pa sve do današnjih dana, također nužno pomislimo i na bezbrojna slavna imena kao što su Maradona, Pelé, Modrić, Messi, Šuker, Ronaldinho, Ronaldo te, svakako, Francesco Totti, a o kojem je snimljena serija kao stvorena za gledanje tijekom ovih nekoliko kratkih dana koji nas dijele od Svjetskog prvenstva u Kataru.

Izvrsna serija dostupna je odmah na Pickbox NOW, a sve detalje otkrivamo u nastavku.

Dugi pozdrav neponovljivom kapetanu

U središtu Tottija (One Captain), talijanske dramske mini-serije iz 2021. godine nastale pod redateljskom palicom Luce Ribuolija te bazirane na Tottijevoj autobiografiji, nalazi se Zlatni dečko, Veliko dijete ili, pak, jednostavno Kapetan. To su tek neki od nadimaka koji su tijekom karijere dani ovom, lako moguće, i najboljem talijanskom nogometašu svih vremena.

Točnije, nalaze se posljednje dvije godine njegove profesionalne karijere provedene u talijanskom prvoligašu Romi kojem je Totti (Pietro Castellitto) bio uistinu nepopravljivo vjeran, pa se tako u seriji razlažu događaji i okolnosti koji su obilježili fazu Tottijevog profesionalnog života zahvaćenu navedenim vremenskim "okvirom" - od tek zaliječene ozljede, preko problematičnog odnosa s velikim trenerom Lucianom Spallettijem (Gianmarco Tognazzi) pa sve do postepene realizacije da bi kopačke valjalo objesiti o klin.

Paralelno s time, budno oko kamere pruža nam uvid i u fikcionaliziranu verziju Tottijeva privatnog života gdje mu generalnu oazu mira ponajviše predstavlja supruga Ilary (Greta Scarano), a koji se razlaže u pozadinskom planu serije dajući na taj način gledatelju potpuniju sliku Tottija kao običnog čovjeka koji se skriva iza svima nam poznate legende.

Odlično napisana i odglumljena (posebice oduševljava karizmatični Castellitto), redovito prikladno (i ugodno!) ironična te demistificirajuća, Totti je serija u kojoj bi mogli uživati i gledatelji koje ni nogomet ni konkretni nogometaš sami po sebi možda pretjerano i ne zanimaju, a koju možete pogledati na streaming servisu Pickbox NOW.