dga awards

Dobitnik ove nagrade tradicionalno osvaja i Oscar: Evo tko je slavio

11.02.2024 u 13:15

Bionic
Reading

DGA Awards dodjeljuju se od 1948. godine, a samo osam puta u povijesti dobitnik nagrade za najboljeg redatelja nije slavio i na Oscarima

Sinoć je u Los Angelesu održana dodjela nagrada DGA Awards koje dodjeljuje Savez redatelja Amerike, a Christopher Nolan imao je najviše razloga za slavlje, noseći kući prestižnu nagradu za najboljeg redatelja.

Nolanu je ovo bila prva DGA nagrada ikada, a osvojio ju je za film 'Oppenheimer', koji i dalje slovi kao jedan od ponajvećih favorita za ovogodišnjeg Oscara, i to u više kategorija.

Nagrada DGA dodjeljuje se još od 1948. godine te se svojevrsnim uvodom u Oscare kada je riječ o kategoriji najboljeg redatelja. Naime, samo osam puta od prve dodjele do danas dobitnik DGA nagrade nije osvojio prestižni zlatni kipić!

Također, na jučerašnjoj dodjeli redateljica filma 'Prošli životi' Celine Song osvojila je nagradu Michael Apted za prvi igrani film, dok je Mstislav Černov osvojio nagradu za svoj dokumentarac '20 dana u Mariupolu', nominiranim i za Oscara.

Kada je riječ o serijama, Peter Hoar osvojio je nagradu za režiju hvaljene treće epizode HBO-ove drame 'The Last of Us', dok je kreator jedne od najpopularnijih serija današnjice 'The Bear' Christopher Storer dobio DGA nagradu za režiju. Za razliku od Emmyja koje je propustio zbog zaraze korona virusom, sada je osobno preuzeo nagradu i sve nasmijao komentarom:

  • +11
Dodjela DGA Awards: Crveni tepih Izvor: Profimedia / Autor: CraSH / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Za uspjeh seriji zahvaljujem svakom neugodnom obiteljskom ručku koji je krenuo nizbrdo', rekao je Storer.

Sarah Adina Smith dobila je priznanje za režiju Appleove miniserije 'Lessons in Chemistry'.