Pickbox

Detektivska serija sa srcem, dušom… i Keanuom Reevesom

25.09.2017 u 16:19

Bionic
Reading

Mislite da Skandinavci imaju samo mračne krimiće i detektive koji se bave ubojstvima? Dvojica šarmera koji se bave sličnim poslom, ali ni manje ni više nego u samome Hollywoodu, promijenit će vam mišljenje

Švedski krelci (u originalu Swedish Dicks) dva su privatna detektiva bez licencije, ali s velikom željom da se ogrebu za svoj dio kolača u Los Angelesu.

Ova šašava komedija s disfunkcionalnim likovima prikazuje se trenutačno na Pickboxu, domaćoj streaming videoteci i šarmirat će vas svojim humorom. Ako ste pak trenutačno u fazi života kada vam više odgovaraju drame ili svijet političkih afera, imamo još jednu genijalnu sezonsku preporuku. Riječ je o seriji Gazda (Boss) u kojoj glavnu ulogu ima Kelsey Grammer i koja je nagrađena Zlatnim globusom.

 

Krelci su posveta Ingmaru Bergmanu i Eddieju Murpheyju

Švedski krelci su američko-švedska serija u kojoj glume Peter Stormare (ubojica u filmu Fargo, ruski kozmonaut u Armageddonu, glumio je u Velikom Lebowskom i nešto recentnije u Američkim bogovima) i Johan Glans, glumac koji se u najvećoj mjeri pojavljivao u švedskim TV serijama, a poseban je začin ovoj komediji i filmska zvijezda Keanu Reeves.

Radnja ove komedije započinje kada se bivši kaskader Ingmar (ime je posveta švedskomu redatelju Ingmaru Bergmanu) susretne s DJ-om Axelom (dobio je ime po liku kojeg Eddie Murphy utjelovljuje u Policajcu s Beverly Hillsa) i to zbog sasvim nezgodne nesuglasice. Njih dvojica (točnije Axel, uz puno nagovaranja i ponešto novčanih priloga) odluče postati partneri u privatnoj detektivskoj agenciji, a zahtjevi njihovih klijenata prelaze granicu normalnosti i društvenih konvencija. Važno je napomenuti da se Ingmar počeo baviti ovim poslom nakon smrti najboljega prijatelja i kolege kaskadera Texa (Reeves), što znači da se Keanu u seriji zapravo pojavljuje kao duh.

Frasier je postao Gazda

Sjećate se onoga divnog vremena između 1993. i 2004. godine kada se prikazivala serija o radijskom psihijatru Frasieru Craneu koji u Seattleu živi s ocem, a društvo im često prati jednako snobovski nastrojen Frasierov brat Niles, koji je također psihijatar? Eh, nova serija koju vam predstavljamo miljama je daleko od Frasiera, kao što je Frasier bio miljama daleko od Kafića Uzdravlje, gdje se Kelsey Grammer proslavio. Tako da, ako vam se sviđao mušičavi Crane i sve što je sačinjavalo njegov život, zaboravite ga na neko vrijeme. Imamo nešto drugo za vas.

Šezdesetdvogodišnji Grammer u novoj seriji Gazda (Boss) utjelovljuje lik gradonačelnika Toma Kanea, koji čeličnom rukom upravlja Chicagom, a progoni ga misao o tek dijagnosticiranoj demenciji koja mu već sada postaje uteg u poslu. Iako njegovi najbliži suradnici sumnjaju da nešto s njime nije u redu, Kane je odlučan u namjeri da skrije svoju novootkrivenu bolest. Koliko je god dobar gazda, nije dovoljno dobar u skrivanju, što sve stavlja u nepreglednu bujicu događaja.

Autor ove političke drame je Farhad Safinia (redatelj Apocalypta), serija je osvojila Zlatni globus, kao i simpatije kritike i publike, a sam Grammer izjavio je da je ovo njegova najdraža uloga. A kad se sjetimo da je doktora Cranea igrao punih 20 godina, ta izjava zaista ima težinu.

Ove dvije, ali i na desetke novih i uzbudljivih premijera čekaju vas na Pickboxu. Pridružite se odmah online zajednici obožavatelja serija.