NAPETO NA 'PLESU'

Davor naljutio Nicolasa, Giuliano ispao iz igre

14.12.2013 u 22:09

  • +28

Ples sa zvijezdama - polufinale

Izvor: Promo fotografije / Autor: HRT

Bionic
Reading

U polufinalnoj emisiji 'najdugovječnije zabavne emisije otkad je HRT-a' ponovo su nas oduševili Mislav i Petra, uživali smo uz Ornelu i Marka, dok su Giuliano i Marija, unatoč trudu i htijenju, bili najslabija plesna karika te su se oprostili od snowa

Polufinalnu večer bečkim valcerom otvorili su Ornela Vištica i Marko Herceg. Elegantnom plesnom tugom, sjetom i finom emocijom rasplesali su podij i pružili čisti plesni gušt. 'Bilo je divno', složio se s nama Elio, dodavši još: 'Drama od valcera.' 'Ostao sam osupnut jer nisam mogao naći zamjerku', pohvalio je prvi plesni par Davor. Iako smo nakon komentara pomislili na četiri desetke, Ornela i Marko su prvim plesom skupili 38 bodova. Uslijedio je najtvrđi orah ove sezone – salsa, koju su Ornela i Marko otplesali uz sitan vez nogu i naglašen rad ramena, zabavivši nas plesnom energijom. Za tu zabavu su nagrađeni s vrlo dobra 34 boda, odnosno ukupna 72 boda.

Giuliano i Marija Marinčić prvim su nas plesom odveli u svijet matadora i egzotičnih ljepotica u krvavo crvenim haljinama. Što se samog plesa tiče, Giuliano je djelovao kao štreber koji je dobro naučio sve korake, tehnički korektno izvršavajući svoju dužnost, no bez plesne dramatičnosti, strasti, lakoće i profinjenosti. Vrlo solidan 31 bod za početak. U drugom plesu večeri, quickstepu, Giuliano blažena osmijeha i čvrsta stava nije bio dovoljno brz, a skokovi su mu djelovali nekako tvrdo. Nedostajalo je tom nastupu i pomalo plesne radosti i veselja, no u cjelini je to bio jedan od boljih Giulianovih plesova koji mu je donio 32 boda. Ukupno – 63 boda.

Sanda Dubravčić i Nicolas Quesnoit u prvom su svom polufinalnom nastupu otputovali jednim veselim, zabavnim i rastrčanim quickstepom u kojemu je Sandi najveći problem bila Nicolasova nevjerojatna lakoća pokreta uz koju je djelovala malko tvrdo i nezgrapno. No i uz to nam je pružila čistu plesnu zabavu. Dobrih 35 bodova ih je zadržalo u utrci za finale. Početak drugog plesa – rumbe bio je nešto nespretniji, uz pretvrde pokrete Sandinih nogu, no s razvojem plesa razvijala se i emocija među plesačima, jako popravivši dojam plesa. 'Noge su bile katastrofalne', rekao je strogi Davor, razljutivši svojim komentarom poslovično zabavnog Nicolasa. Na kraju, 32 boda (uz vrlo dobru Davorovu sedmicu) djelovala su dobro, zasutavivši Sandu i Nicolasa na 67 bodova.

Iako su se malo motali u koracima, Mislav Čavajda i Petra Jeričević su salsu otplesali s prepoznatljivom lakoćom, uvjerljivošću i gotovo opipljivom plesnom uživancijom, djelujući poput kraljeva plesnog podija latino svijeta. Mislav i Petra su prvi krug zatvorili s tri desetke i Davorovom sedmicom, što su najbolje ocjene sezone za salsu. Bečki valcer je otvorio večer pa je red da je i zatvori. Da bude dojmljiv kraj, potrudili su se Mislav i Petra koje je čista uživancija gledati na plesnom podiju. Ovoga puta oduševili su nas sigurnim, tečnim i neopisivo lakim plesnim koracima, pričom, emocijom i svim ostalim, uz hit Sam Brown 'Stop'. Davor je spomenuo jedan moćan dio u nogama i nedovoljnu opuštenost, dok se Milka dotaknula fascinantnog prijelaza iz pokreta u pokret. I opet su Mislav i Petra bili skroz blizu idealne četiri desetke, od koje ih je dijelila Davorova devetka. Ukupno skupili su najviših 76 bodova.

Zabavne minute zbrajanja glasova popunila je pobjednica 'Plesa sa zvijezdama' iz 2009. godine Franka Batelić. Korak prije finala od showa su se, zasluženo, oprostili Giuliano i Marija