ogolila dušu

Danijela Martinović otkrila detalj o posebnom čovjeku iz svog života koji ju je slomio

21.03.2024 u 23:12

  • +10

Danijela Martinović

Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX

Bionic
Reading

Treću večer za redom Pričigin je napunio amfiteatar Doma mladih u Splitu, a publiku je ovaj put ovaj put privukla autorska večer naziva ‘Miris Splita‘ s Danijelom Martinović. Pjevačica je u čarobnoj večeri priča posve otvorila dušu otkrila crtice i zanimljivosti iz svog života

'Kroz sazrijevanje sam shvatila koliko su priče važne, kako nas motiviraju, kako nas hrabre, kako nas razvesele,' rekla je Danijela Martinović na trećoj večeri Pričigina. Danijela je autorica slikovnica, a nedavno je sa svima podijelila i ‘Tuširanje duše‘, svoje memoarske zapise u kojima se potpuno ogolila.

'Zbog prirode mog posla, uistinu sam imala priliku jesti po najvećim, najrazvikanijim restoranima. Ali kada kažem ‘mama, spuštam se!‘, to znači da se sprema juha, restani krumpir i šalša. Niti jedna Michelinova zvijezdica nije tome ravna!,' veselo je ispričala Danijela.

Otkrila je i kako je čari Splita uspjela približiti i svom odabraniku Josipu Plaviću kojeg je također da se zaljubi u grad pod Marjanom. 'Razgovaramo tako, ozbiljno, rekla bi. I ja mu velim u jednom trenutku ‘Josipe, razumin te potpuno, piza to! Nisam shvatila, onako na prvu, da me uopće nije razumio,' sa smijehom je ispričala.

Raspričala se i svom djetinjstvu i obitelji. Kako kaže, odrastati u radničkoj obitelji sa sestrom Izabelom i braćom Denisom i Ivanom bilo je čudesno. Sada čeka da budu gotovi radovi na izgradnji njene ‘kućice u cvijeću‘ i jako dobro zna koliko je važno znati gdje pripadaš.

Ivica Hlevnjak Bukle, legenda Hajduka, bio je poseban čovjek bio u Danijelinom životu. Kada se Bukle razbolio ona mu je darovala figuricu anđela da ga čuva. 'Slomila sam se kad sam čula da su ga pokopali zajedno s balunon, šalom Hajduka i figuricom anđela koju sam mu poklonila,' ispričala je emotivno.

U nizu priča bila je i jedna o izlasku iz kuće, bez šminke, s kapom na glavi, zabundana i gotovo neprepoznatljiva koja je nasmijala svakog u pubilici. 'Izašla sam rano, otišla na trening i negdje na putu me zaustavila curica. Molila me da joj dam kunu. A ja izašla bez novčanika. Rekla sam joj da joj jedino mogu darovati molitvu, pa smo se uhvatile za ruke i izmolile blagoslov, rekla je 'Amen' i taman da će otići, nasmijana, kad se okrenula i veli 'Pa ja vas znam! Vi ste Jelena Rozga!'

Danijela je otkrila i kako ju je Doris Dragović švercala u svojoj sobi. Bile su na turneji brodom, a samo je Doris kao velika zvijezda imala pravo na sobu u hotelu. Danijela joj se požalila, a ona joj je rekla: 'Spavat ćeš ti mala u mojoj sobi.' 'Pa bi ja išla iza nje, ona bi pred recepcijom zamahnula onom svojom prekrasnom kosom, a ja bi se provukla da me recepcioner ne vidi,' rekla je Danijela.

Prodavač ruža Miro bio je posebno iznenađenje večeri. Iz publike je slušao priču o sebi. 'Bio mi je najveći dar, ne tog trenutka, već života, on me naučio da smo svi ranjivi na svoj način, da je dosta jedna mala riječ, mali znak pažnje da nekome promijeniš život,' priznala je Danijela i zagrljajem s prodavačem ruža sve oduševila.