'pitak' i zabavan

'Da budemo iskreni' - indie komedija kao stvorena za ove tmurne i hladne zimske dane

28.12.2022 u 08:56

Bionic
Reading

'Da budemo iskreni' još je jedna od onih filmskih priča iz famozne Velike jabuke koje nam nikada neće dosaditi

Da budemo iskreni (2BPerfectlyHonest), festivalska (Tribeca Film Festival) američka komedija iz 2004. godine nastala pod redateljskom, ali također i scenarističkom palicom Randela Colea (Canon Bootcamp), iznenađujuće je simpatičan film kao stvoren za uživanje u ovim tmurnim i hladnim danima koji nas ne planiraju tako brzo napustiti.

Život je ponekad uistinu nepredvidljiv

Impozantan, osebujan i neuhvatljiv kakav po samoj svojoj prirodi već jest, New York je kako na dobrom, tako i na lošem glasu zbog nebrojeno mnogo razloga. Jedan od njih svakako je i onaj o kojem je nekoć pjevao i Sinatra, a koji je savršeno sažet u čuvenoj uzrečici koja otprilike glasi: 'Ako možeš uspjeti tamo, onda možeš uspjeti svugdje'.

A da u dotičnome vlada ogromna konukrencija nitko ne zna bolje od Franka (Adam Trese, 40 dana bez komada, Zodijak, Bostonski heroji) i Josha (Andrew McCarthy, Crna Lista, Vikend kod Bernieja, Dobre djevojke) čiji je dot-com start-up spektakularno propao praktički prije nego što je uopće započeo s radom.

Suočen s krajnje nepovoljnom financijskom situacijom Frank će se morati ponovno useliti u roditeljski dom, dok će kompjuterski genijalac i obiteljski čovjek Josh, pak, morati početi razmišljati o pronalaženju 'pravog' posla.

Izrazito 'pitak' i neopisivo zabavan film Da budemo iskreni dostupan vam je na vašem omiljenom streaming servisu Pickbox NOW!