NAKON IZGUBLJENOG SPORA

Jednu stvar princ Harry još uvijek nije doznao - ime osobe zbog koje je ostao bez osiguranja

29.02.2024 u 15:18

Bionic
Reading

Iako je izgubio sudsku parnicu koju je podignuo protiv britanske vlade, a koja mu je ukinula mogućnost da ima osobno osiguranje, na teret poreznih obveznika, svaki puta kada dođe u Veliku Britaniju, princ Harry još uvijek nije doznao podatak koji bi mu uvelike promijenio sve

Kako su otkrili sudski spisi, koje su u posjed dobili britanski novinari nakon što je princ Harry izgubio spor, vojvoda od Sussexa zahtijevao je da mu se otkrije ime osoba koja je odgovorna za to da je on ostao bez policijske zaštite.

Iako će se, vrlo vjerojatno, suočiti s velikim računom kojim bi se nadoknadili pravni troškovi poreznih obveznika, nakon što je sudac 39-godišnjem princu Harryju, odbacujući njegovu tužbu, objasnio kako nije uspio dokazati da je smanjenje policijske zaštite bilo nezakonito ili nepošteno, njemu su na pameti druge stvari.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

On silno želi doznati tko je tako odlučio i nanio mu time nepravdu. Podsjetimo, princ Harry tužio je Ministarstvo unutarnjih poslova jer su mu, nakon što je s Meghan Markle napustio kraljevsku obitelj i preselio u Kaliforniju, ukinut dotadašnji stupanj zaštite.

  • +4
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Njegovo je mišljenje da je sigurnost njega i njegove obitelj puno više ugroženija nego što je to bila sigurnost njegove pokojne majke, princeze Diane.

Uz to je ustvrdio kako se s njim nepravedno postupalo kada mu je povučena automatska policijska zaštita nakon susreta s pokojnom kraljicom Elizabetom II u siječnju 2020., neposredno prije napuštanja Ujedinjenog Kraljevstva.