NIJE IM LAKO

Chris Hemsworth progovorio o roditeljskim mukama: 'Teško je natjerati tri školarca da budu koncentrirana na učenje kod kuće'

24.04.2020 u 15:34

Bionic
Reading

Jedan od najpoznatijih australskih glumaca Chris Hemsworth u novom je virtualnom razgovoru s Jimmyjem Kimmelom razgovarao o roditeljskim zadacima te otkrio kako muku muči sa svoja tri neposlušna školarca

Poput mnogih roditelja diljem svijeta, glumac Chris Hemsworth i njegova supruga Elsa Pataky posljednjih tjedana u velikim su iskušenjima. Pred njima je stavljen izazov provoditi dane u izolaciji s nestašnim mališanima, a istovremeno im osigurati vrijeme za učenje i praćenje online nastave.

Troje djece holivudskog zavodnika, sedmogodišnja kći India Rose i godinu dana mlađu blizanci Sasha i Tristan iz tjedna u tjedan gube koncentraciju i motivacija za učenje im je na niskim razinama.

'Trudim se ali osjećam se baš jadno. U realnosti to izgleda ovako, jedno 4-5 sati ih prvo nagovaram i molim da uopće krenu učiti, a onda se sve svede na eventualno 20 minuta kvalitetnog i skoncentriranog rada. Ostatak vremena provode na YouTube kanalu. Teško je natjerati tri školarca da budu skoncentrirana na učenje kod kuće', rekla je pomalo očajan Hemsworth.

Veliki problem 36-godišnjem glumcu stvara činjenica da su se gradivo, a i brojni predmeti u današnjem školskom programu jako promijenili otkako je on pohađao nastavu.

'Sve se promijenilo otkako sam ja išao u školu. Mnogo toga je drugačije, ništa ne razumijem, zato jedino što imam za reći je – sretno mi s učenjem djece kod kuće', objasnio je te se našalio da mu neće smetati ako njegovi mališani izađu s nešto nižim kvocijentom inteligencije iz karantene.

U trenucima kada više ne zna kako bi s djecom, zgodni glumac ima provjerenu taktiku za bijeg, a onda sve padne na leđa njegove supruge.

'Uživam u košnji trave, to me jako opušta. Nedavno sam kupio novu kosilicu i jednostavno kada god vidim da ne mogu više s djecom, kažem ženi da je trava narasla i da se mora isti čas pokositi. To ne može čekati', rekao je kroz smijeh.

Hemsworth i njegova lijepa supruga prije pet godina donijeli su odluku o velikom preseljenju. S troje male djece iz Los Angelesa preselili su natrag u Australiju. Danas žive mnogo mirnijim životom, bez holivudskog pritiska koji ih je smetao u Kaliforniji.

'Mislim da je ovo mnogo bolje za moju suprugu i djece. Ovdje zapravo imamo mnogo prijatelja koji nisu u filmskom biznisu i to je baš osvježavajuće. Možemo razgovarati i misliti o nečem drugom, a ne samo filmovima i novim poslovima', zaključio je.