PRODUKTIVAN U 70-IMA

Bruce Springsteen nakon solo albuma u lipnju, najavio novi s E Street Bandom, ali i veliku turneju

19.05.2019 u 09:22

Bionic
Reading

Bruce Springsteen svoj novi solo album 'Western Stars' objavljuje 14. lipnja, a do sada smo imali priliku čuti dvije pjesme s njega, no Boss se nije tu zaustavio. Priznao je da već napisao hrpu stvari za novi album E Street Banda nakon čega bi trebala uslijediti i velika svjetska turneja

Tu je vijest Springsteen podijelio s Martinom Scorseseom na Netflixovom promotivnom događaju u Los Angelesu, objavio je časopis Rolling Stone.

'Prošlo je oko sedam godina bez da sam napisao išta za E Street Band', rekao je Springsteen.

'Nisam mogao ništa napisati za bend. I rekao sam: Pa, naravno...više nikad nećeš biti u stanju to ponovno napraviti.'

A onda, nastavio je, prije oko mjesec dana napisao sam materijal za gotovo cijeli album.

'Inspiracija je došla...Mislim, znam odakle je došla, ali istovremeno je došla ni od kuda. I, znaš, to je baš dobro. Imao sam oko dva tjedna te male dnevne posjete, i bilo je baš lijepo. Čini te tako sretnim, pomisliš: Ipak nisam sjeb..n, zar ne? Bit će još jedna turneja!', rekao je Springsteen.

Springsteenov posljednji album s novim materijalom bio je Wrecking Ball iz 2012., gdje su na svega nekoliko pjesama svirali članovi E Street Banda.

Zadnji album snimljen kompletno s E Street Bandom bio je Working on a Dream iz 2009.

Bend nije nastupao na koncertima od završetka turneje The River početkom 2017. Springsteen je ranije rekao da ove godine neće imati turneju s E Street Bandom. No još se ne zna planira li ići na samostalnu turneju povodom izlaska albuma Western Stars koji izlazi 14. lipnja.

Bruce Springsteen - Hello Sunshine Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Nakon objave singla 'Hello Sunshine', koji je pokupio mnogobrojne hvalospjeve, Bruce Springsteen je krajem prošlog tjedna objavio lyric video i novu pjesmu 'There Goes My Miracle'.

Bit će to njegov 19 studijski album i prvi studijski album u pet godina. Glazbenik je ovoga puta bio inspiriran kalifornijskim pop zvukom šezdesetih i sedamdesetih godina.

Bruce Springsteen - There Goes My Miracle Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

'Ova ploča je povratak mojim solo snimkama, karakternim pjesmama i filmskim orkestralnim aranžmanima', otkriva Springsteen.

Album uključuje 13 pjesama i obuhvaća širok raspon američkih tema, od autoputeva do napuštenih mjesta, izolacije, permanentnost doma i nade.

  • +15
Bruce Springsteen i Patti Scialfa Izvor: Profimedia / Autor: N.N.