čuvaR tradicijE Hrvata

Branko Uvodić ne skriva ponos: Njegova emisija doživjela je veliku obljetnicu

27.02.2020 u 11:33

Bionic
Reading

Već gotovo pet desetljeća rođeni Našičanin jedno je od zaštitnih lica HRT-a. Od toga je 24 godine urednik i voditelj emisije 'Lijepom našom', s kojom je više puta prošao cijelu Hrvatsku te regiju i brojne zemlje u inozemstvu gdje god ima naših ljudi. Jedna od najdugovječnijih i najgledanijih emisija sada slavi 25 godina emitiranja

'Prošli smo 500 gradova, potrošili 1600 sati, prošli smo 65 dana automobilom od 0 do 24 sata, kroz emisiju je prošlo 20 tisuća izvođača, izvedeno je 3500 koreografija, bilo je 2,5 milijuna posjetitelja', prisjetio se urednik i voditelj emisije Branko Uvodić gostujući u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'. Legendarno televizijsko lice dodalo je da je ponosan što dolaze nove generacije čuvara tradicijske kulture te je otkrio da tijekom jedne emisije zna popiti i do 4 i pol litre vode.

'U gradove dolazimo s pet kamiona, 7 ili 8, kombija i devet automobila pa u šali volim reći da smo cirkus kolorado', kaže Branko Uvodić.

Podjsetimo, prva emisija 'Lijepom našom' emitirana je 8. studenog 1994. na Prvom programu HTV-a u 20 sati iz Doma sportova u Zagrebu. Od tada je kod publike stekla kultni status i postala brend Hrvatske televizije. Siniša Leopold skladao je špicu kojom i danas počinje svaka emisija.

Počeli su u Domu sportova u Zagrebu, a recept im je pokazao da tim programom mogu napuniti svaku dvoranu.

'Ono što nije bilo zastupljeno u programima HRT-a u području svakog vida glazbe, od rocka, popa do šansone - mi smo postali nadomjestak za sve te glazbene forme. Nadam se da ćemo nastaviti raditi serijal jer bi u suprotnom to bilo nefer prema tim ljudima kojima smo dali novu transfuziju', izjavio je ranije urednik i voditelj za tportal.