ZBOG PANDEMIJE

Božić će ove godine biti posve drukčiji: Kraljica Elizabeta II po prvi će put blagdane provesti sama sa suprugom

02.12.2020 u 22:20

Bionic
Reading

Budući da globalna pandemija u mnogim zemljama još ne pokazuje znakove slabljenja, engleski kraljevski par, kraljica Elizabeta II i princ Philip su odlučili božićne blagdane proslaviti sami, bez ostalih članova obitelji

Svake godine tradicija nalaže da se kraljevska obitelj okupi na imanju u Sandringhamu, a ovo će 99-godišnjem Philipu i 94-godišnjoj kraljici biti prvi Božić bez ostatka obitelji.

Buckinghamska palača potvrdila je plan kraljice Elizabete II da će ovaj Božić proslaviti samo u društvu supruga. Poželjela je miran Božić u dvorcu Windsor, a društvo će joj praviti samo vojvoda od Edinburgha s kojim je nedavno proslavila 73 godine braka pa će izostati ove godine tradicionalna kraljevska šetnje s mise.

Glasnogovornik Buckinghamske palače otkrio je i kako će se vjerojatno kraljica i princ ipak vidjeti s ostatkom obitelji na otvorenom i na sigurnoj distanci.

  • +3
Kraljica Elizabeta II i princ Philip Izvor: Profimedia / Autor: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Ovo će biti prvi put od 1988. godine da kraljevska obitelj ne slavi Božić na imanju Sandringham u Norfolku, a do tada su se blagdanske proslave održavale u Windsoru.

'S obzirom na to kakve su okolnosti zbog pandemije kraljica i vojvoda od Edinburgha ove godine su odlučili Božić provesti mirno u dvorcu Windsor', stoji u službenoj izjavi.

Kako pišu engleski mediji, princ William i Kate će navodno Božić provesti s Kateinim roditeljima Carole i Michaelom Middletonom te njezinom sestrom Pippom. Supruga princa Charlesa, vojvotkinja od Cornwalla, Camilla Parker Bowles također bi trebala biti sa svojom djecom.

Kako je ranije objavljeno, 'odbjegli' članove kraljevske obitelji, vojvode od Sussexa, princ Harry i Meghan Markle ostat će u SAD-u gdje će Božić proslaviti s Meghaninom majkom Dorijom Ragland.