Iskreno o svemu

Bojana Gregorić Vejzović: 'Ljubav ne postoji bez podrške, razumijevanja, ponekad suza, ali ipak najviše osmijeha'

17.07.2019 u 11:15

Bionic
Reading

Nekako je više vežemo uz kazališne daske, otkad je kao 21-godišnjakinja glumačku karijeru započela glavnom ulogom u predstavi 'Breza' zagrebačkog kazališta Gavella. No, zahvaljujući brojnim televizijskim serijama ova 47-godišnja ušla u mnoge domove i srca gledatelja. Bojana Gregorić Vejzović prisjetila se svojih početaka karijere, a pričala je i o suprugu Enesu Vejzoviću te dala neke bračne savjete

'Otišavši iz baleta nikada se nisam poželjela vratiti plesu, iako mi on uvelike pomaže u mnogim predstavama. Igrala sam u mjuziklu 'Chicago' Velmu Kelly i tu sam sjedinila ples, glazbu i glumu. Obožavala sam tu predstavu koju sam odigrala 150 puta. Zatim mi je poznavanje baleta poslužilo u seriji 'Stella' gdje tumačim bivšu baletanku. A klavir vrlo često sviram na sceni kad me to redatelji mole; svirala sam u 'Ledi', 'Nori', 'Nevidljivima', iako kao djevojčica nisam voljela taj predmet u baletnoj školi', ispričala je Bojana Gregorić Vejzović za Glas Slavonije.

Bojana je već trinaest godina u skladnom braku s glumcem Enesom Vejzovićem, a kaže da je najveći izazov ostati s jednom osobom cijeli život i u trenucima kad nije lako znati se prisjetiti kvaliteta osobe s kojom ste se vezali. 'Kad se ljubav dogodi, treba je nadograđivati kako bi opstala. Ljubav ne postoji bez podrške, razumijevanja, ponekad suza, ali ipak najviše osmijeha', poručila je.

Planet bio zdraviji, izjavila je, kad bi po njemu hodali samo sretni i zaljubljeni ljudi. 'Najvažnije je da partneri znaju saslušati jedno drugo i da budu iskreni do kraja jedan prema drugome. Znate onu priču o vinogradu? Ljubav je kao vinograd - treba mnogo truda, znoja, obrađivanja, jer kukolj sam od sebe raste', ističe lijepa glumica.

Za svoju djecu, sina Raula i kćer Zoe rekla je da bi voljela da izrastu u ljude koji će se znati boriti za svoje snove i ustrajati unatoč životu i preprekama. 'Nadam se da će vjerovati u sebe i svoje kvalitete, jer to je najvažnije', izjavila je.

Otkrila je kako izgleda glumačka svakodnevica: 'Ima tjedana kad Enes ima više predstava ili snimanja pa ja preuzimam sve oko kuće i djece, i obrnuto kad mene zapadne više obaveza pa Enes preuzima. Mogu reći da dosta dobro balansiramo, pa je onda lakše i raditi'.

Progovorila je i na temu svog mladolikog izgleda.

'U ovom poslu žena nauči kako će stati pred fotoaparat, a da prikrije nedostatke i da istakne kvalitete. Imam sreću dobrih gena, svi su moji Gregorići cijeli život bili vitki, tako da nisam baš često u teretani. Uglavnom je to pred ljeto da malo zategnem mišiće. Imam drugih stvari koje me s godinama ne maze, ali važno je znati se snaći i biti svjestan da je prolaznost dio života sretnika koji dožive starost i unuke, dok neki nisu te sreće', napominje Bojana.

  • +7
Bojana Gregorić Vejzović Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin