VJEČNI OPTIMIST

Bitku s Parkinsonovom bolesti vodi već 30 godina, no Michael J. Fox ne boji se smrti

03.12.2021 u 13:39

Bionic
Reading

Unatoč tome što mu je Parkinson itekako zagorčao život, uništio zdravlje i otežao normalno izvršavanje životnih funkcija, holivudski glumac Michael J. Fox ne dopušta da ga pesimizam uništi

Razgovarajući za magazin AARP, 60-godišnji glumac Michael J. Fox objasnio je da se unatoč svemu ne boji smrti i da je sretan živeći svoj život.

Još je prošle godine objavio da po drugi put u svom životu odlazi u glumačku penziju. 'Stvarno sam otvoren prema ljudima kada je riječ o lijekovima. Kada me pitaju hoću li ikada ozdraviti i riješiti se Parkinsonove bolesti, ja im kažem: 'Imam 60 gdoina, a znanost je poprilično teška. Stoga, ne. U konačnici sam sretan čovjek, nemam depresivne misli u glavi i ne bojim se smrti.'

  • +6
Michael J. Fox Izvor: EPA / Autor: JUSTIN LANE

Kako je rekao, smrt njegovog punca na površinu je donio i njegovu vlastitu smrt. 'Dok sam prolazio kroz tu tamu, imao sam uvid o svom puncu koji je preminuo i koji je uvijek gajio zahvalnost, prihvaćanje i povjerenje. Počeo sam primjećivati stvari zbog kojih sam i sam postao zahvalan i način na koji drugi ljudi reagiraju na poteškoće sa zahvalnošću. Zaključio sam da zahvalnost čini optimizam održivim', rekao je Michael J. Fox i dodao:

'A ako mislite da nemate ništa na čemu možete biti zahvalni, razmislite još jednom.'

Glumcu je Parkinsonova bolest dijagnosticirana 1991., kada je imao samo 29 godina, dok je snimao romantičnu komediju 'Doc Hollywood'.