DRUGO UMIROVLJENJE

Michael J. Fox: 'Ako je ovo kraj moje glumačke karijere, neka tako bude'

19.11.2020 u 15:29

Bionic
Reading

Slavni 59-godišnji glumac Michael J. Fox u svojoj novoj knjizi memoara 'No Time Like the Future' navodi kako odlazi u svoju 'drugu mirovinu' i otkriva da je spreman za kraj glumačke karijere

Fox piše kako ga njegov glumački rad ne definira te da su nedavni zdravstveni problemi samo jedan od čimbenika koji su ga naveli na odluku o prestanku bavljenja glumom.

'Novo slabljenje sposobnosti pamćenja i ponavljanja riječi samo je kap koja je prelila čašu. Postoje razlozi za moje poteškoće s pamćenjem, a bila to starost, kognitivni problemi vezani uz bolest, odvraćanje pozornosti zbog Parkinsa ili nedostatak osjećaja zbog kralježnice, ja ih tumačima kao poruku, kao pokazatelj', prenosi dijelove Foxovih memoara časopis People.

'Za sve postoji vrijeme, a vrijeme mog uskakanja u dvanaestosatni radni dan i pamćenja sedam stranica dijaloga sada je iza mene', nastavlja zvijezda futurističkog serijala 'Povratak u budućnost' i dodaje: 'Barem zasad'.

'Da bih bio pošten prema sebi i producentima, redateljima, urednicima i jadnim nadzornicima scenarija u nezavidnoj situaciji, a da ne spominjem glumce koji uživaju usporeni tempo, uzimam drugu mirovinu', piše Fox.

'Sve se mijenja, pa bi se i to moglo promijeniti, ali ako je ovo kraj moje glumačke karijere, neka tako bude', piše u memoarima glumac.

Fox je nedavno za časopis People otvoreno progovorio o svojoj desetljećima dugoj borbi s Parkinsonovom bolesti, koja mu je dijagnosticirana 1991. godine u 29. godini života. Prije dvije godine morao je na operaciju zbog nekanceroznog tumora na kralježnici, zbog čega je ponovno morao učiti hodati.

'Moje krtkotrajno pamćenje je pogođeno. Uvijek sam bio vješt u pamćenju dijaloga, ali u nekoliko zadnjih poslova imao sam ekstremne situacije s vrlo teškim dijelovima i riječima pa sam se dosta borio s tim', otkrio je Fox i dodao kako mu je sada pisanje primarni način kreativnog izražavanja.

  • +3
Michael J. Fox Izvor: Profimedia / Autor: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia