MET GALA 2018.

Anna Wintour otkrila koga nikad neće pozvati na najvažniju svjetsku modnu zabavu

28.10.2017 u 10:14

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump ne mora provjeravati svoju elektroničku poštu očekujući poziv na jedno od najvažnijih modnih događanja u New Yorku u 2018., iz jednostavnog razloga što mu ga Anna Wintour neće poslati

Modna ikona, jedna od glavnih organizatorica večeri i glavna urednica modnog časopisa Vogue je, gostujući u srijedu u emisiji Jamesa Cordena 'The Late Late Show' na njegovo pitanje koju slavnu osobu ne kani više nikada pozvati na svečanost Met Gale, bez imalo razmišljanja odgovorila: 'Donalda Trumpa'. 

Wintour je velika pobornica Hillary Clinton i tijekom predsjedničke kampanje 2016. pružila joj je veliku potporu. U listopadu prošle godine časopis je prekinuo tradiciju nemiješanja u politiku, otvoreno poduprijevši prvu žensku predsjedničku kandidatkinju. 

  • +6
Najljepše haljine događanja Met Gala Izvor: Profimedia / Autor: tportal montaža

Prvi ponedjeljak u svibnju rezerviran je za svojevrsni 'modni Oscar' još od 1948., a glavna u organizaciji tog prestižnog eventa je Anna Wintour, koja odlučuje o tomu tko je dovoljno važan da prošeće crvenim tepihom, za što treba izdvojiti i poveću svotu novca.

  • +9
Anna Wintour Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Riječ je o jednom od najvažnijih modnih događanja u New Yorku, svečanoj večeri kojom se obilježava otvaranje godišnje izložbe posvećene modi u muzeju Metropolitan.

Službeno se na Met Gali prikupljaju novci za Odjel muzeja za modu, jedini koji se u okviru institucije muzeja mora samofinancirati. Događaj neslužbeno nazivaju i 'Oscarom istočne obale', a zlobnici se ne libe počastiti ga nazivom 'bankomat za muzej Metropolitan'.