OSVRNULA SE I NA KOLINDU

Anamarija Asanović: 'U srednjoj sam školi tajila tko mi je otac'

29.12.2022 u 11:51

Bionic
Reading

Poznata splitska modna dizajnerica, kći umirovljenog Vatrenog Aljoše Asanovića, posljednjih mjeseci je privlačila pažnju svojom super linijom koju je istesala izgubivši 13 kilograma. Pisalo se i o njezinom stajlingu za Doris Dragović, a sad je komentirala modni stil Hrvata i govorila o kršenju pravila odijevanja. Smatra da se kod nas kultura odijevanja srozala, a za sve krivi kućni odgoj. Otkrila je i neke detalje iz privatnog života

Anamarija Asanović smatra da 'nisu bitni ni visina potpetice ni tip obuće, bitno je da je uredna, te da to svakako treba vrijediti i za muškarce'. Na žalost, kod nas se, kaže, kultura odijevanja srozala.

Misli da je riječ o nedostatku kućnog odgoja, a sve počinje s odjećom koja se bira djeci. Jasno joj je da je najlakše dijete poslati u školu u trenirci jer se lako održavaju i pristupačne su, ali njima, ističe, je mjesto u teretani. Ono što nikako ne razumije su majke koje svojim malim curicama odijevaju odjeću za dvadesetogodišnjakinje, prekratke minice i mucaste majice. Kad djevojčica dobije takvu poruku od majke, nastavak je jasan, naglašava Splićanka.

Asanović je progovorila i o ocu i otkrila kako je kao srednjoškolka tajila da je kći slavnog nogometaša Aljoše Asanovića. Otkrila je da su zbog nje u srednjoj školi morali uvesti natjecanje pod šiframa, kako nitko ne bi mogao reći da je natjecanje namješteno jer je kći poznatog oca, već je pobjeđivala zbog svog talenta.

  • +4
Anamarija Asanović Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

'U srednjoj sam školi zato tajila tko mi je otac. Sjećam se zgode kad je jednom, kad sam bila u drugom srednje, stigao na primanje, a prijateljica me je došla zvati: 'Brzo, brzo, dođi, nećeš virovat ko je doša u školu!' Pravila sam se da mi se ne da, ali ona je navaljivala pa sam joj rekla da mi je to tata. Dugo je bila ljuta na mene (smijeh). Ali bilo je i manje smiješnih situacija, bilo je ljudi koji su tvrdili da me jako dobro poznaju i svašta su o meni pričali, a ja ih nikad nisam vidjela. Na jednog sam takvog naišla dok je svojem društvu pričao neku navodnu anegdotu. Kad je završio s pričom, pokazala sam mu osobnu i rekla: “Ajde, molim te, kad me vidiš, priđi na drugu stranu ulice', prisjetila se dizajnerica za Stil Slobodne Dalmacije.