nemirnog je duha

Ana Rucner gušta u zemlji reggaea: Otišla je odmor, ali ne može bez posla

15.03.2024 u 18:10

Bionic
Reading

I dok se kod nas očekuju topliji dani i dolazak proljeća, naša violončelistica naveliko hvata boju, kupa se u Karipskome moru i uživa u najljepšim zalascima sunca. Na Jamajci provodi zadnjih nekoliko tjedana, a svoje doživljaje vrijedno bilježi i dijeli s ostatkom svijeta

Mnogi sanjaju o višetjednom bijegu od svakodnevice na neki, po mogućnosti sunčani pusti otok gdje bi mogli bezbrižno lješkariti. Ana Rucner je taj san ostvarila i upravo ga živi punim plućima.

Nakon uspješnih višemjesečnih koncerata i promotivnih aktivnosti po Kini, nakratko se vratila u Zagreb, a onda je ponovo spakirala kofere i otputovala na 'punjenje baterija' na Jamajku. No ondje osim u koktelima, egzotičnom voću, jastozima, kupanju, sunčanju i druženju s dragim ljudima - radi. Ne može bez glazbe pa su ona i njezin partner Marko Duvnjak s Richardom Sinclareom iz benda Native i vlasnik studija Boby Marleya napravili novu skladbu koju je Ana otpjevala. Čak je i jedan od svojih instrumenta prilagodila jamajkanskim bojama koji se može vidjeti u video spotu.

'Jamajka je čudesno mjesto koje spaja nespojivo. Tako smo se mi glazbenici s različitih krajeva svijeta okupili i u Marleyevom studiju napravili čaroliju. Znala sam da je Marko multitalentirani umjetnik ali to kako je skupio ovdašnje glazbenike i producirao i aranžirao ovu pjesmu koju ćemo uskoro predstaviti, totalni je vrh. Nije nam bilo teško nakratko prekinuti odmor', ispričala nam j glazbenica i otkrila svoje planove:

Ana Rucner na Jamajci Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

'Kad se vratim u Zagreb osim privatnih obaveza spremat ću se za svoj tradicionalni koncert 'Pozdrav ljetu' koji ću ponovo održati na Srđu, ali i istog dana u Istri. A prije toga idem na turneju po Kini', najavila je glazbenica.

UVIJEK SVOJA

U elegantnom srebrnom kombinezonu Ana Rucner odradila još jedan energičan nastup

Pogledaj galeriju