KREATIVNO RJEŠENJE

Američki rokeri zasvirali pred publikom ne kršeći mjere socijalnog distanciranja

14.06.2020 u 22:58

Bionic
Reading

Proteklih smo se tjedana nauživali kolaž koncerata bendova, pa čak i sinfonijskih orkestara, u kojima su glazbenici svatko iz svog doma videovezom završili na istom mjestu – ekranu. Američki rokeri The Flaming Lips imaju bolje rješenje

Gostujući u emisiji The Late Show Stephena Colberta bend je nastupio uživo na pozornici pred pravom publikom, pridržavajući se još uvijek važećih mjera socijalnog distanciranja.

Za sigurnost i poštivanje epidemioloških mjera tijekom izzvedbe, zaduženi su bili plastični mjehuri u kojima su bili svi članovi benda na pozornici, kao i publika na plesnom podiju.

View this post on Instagram

Repost @alanreesb 🌈✨ #FlamingLips

A post shared by Flaming Lips 🌈❤️✨ (@iloveflaminglips) on

Za ovu prigodu odsvirali su vrlo proročansku i trenutno vrlo aktualnu pjesmu 'Race for the Prize'. Pjesma o dva znanstvenika koji se utrkuju u pronalasku lijeka, riskirajući vlastite živote, objavljena je 1999. godine na albumu 'The Soft Bulletin'.

Iako je ideja za koncertni nastup originalna, veliki baloni nisu nikakva novost u djelovanju ovih američkih rokera. Frontmen Wayne Coyne (59) znao je u balonu prosurfati na koncertu nošen rukama obožavatelja, a i u posljednjem spotu Coyne zamotan u američku zastavu luta spaljenim krajolikom u velikom balonu.

Glazbeni je to spot za pjesmu 'Flowers of Neptune 6', objaviljenu u svibnju, na kojoj im se vokalom pridružila kantautorica Kacey Musgraves.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

O balonima i mjehurima kao čestom motivu svog djelovanja Coyne je govorio u listopadu tijekom intervjua na festivalu Desert Daze, kazavši tada kako ne želi živjeti u metaforičkom balonu.

'Iako se na našim nastupima krećem u balonu, u stvarnom životu zaista ne želim biti u njemu. Želim biti sa svima vama. To je za umjetnike vrlo važna stvar jer uvijek žele imati svoj poseban način stvaranja glazbe za koju nitko ne zna. Nadam se da to nikad neću zaboraviti i ponovno otići na drugu stranu. Želim biti ovdje, u ovom životu, sa svima ostalima, smijati se onome čemuse oni smiju i plakati zbog onoga zbog čega i oni plaču. Ne želim biti izolirani čarobnjak koji živi na brdu', rekao je tada Coyne.

Igrom sudbine ipak je završio u metaforičkom balonu i živio na svom brdu, ali za utjehu, dijelio je tu sudbinu sa cijelim čovječanstvom.