SVETA POTVRDA

Američki predsjednik i prva dama nisu propustili važan dan u životu svog unuka Huntera Bidena

20.04.2021 u 13:34

Bionic
Reading

Crkvu u Wilmingtonu, koju su Joe i Jill Biden redovito pohodili dok su živjeli u Delawareu, predsjednik i prva dama prošle su nedjelje posjetili iz obiteljskog razloga. Na posebnoj misnoj službi u njihovoj crkvi, unuk Robert Hunter Biden II. primio je svetu potvrdu ili krizmu

Joe i Jill Biden su u crkvu svetog Josipa na groblju Brandywine, katoličku crkvu u kojoj redovito pohađaju misu, stigli oko 13 sati i zajedno s Hunterom iz nje otišli nešto iza 14 sati.

Par je neko vrijeme proveo u razgovoru i fotografiranju, a potom je prva dama prošetala do automobila i iz njega odnijela buket cvijeća na drugu stranu crkve, do mjesta gdje su sahranjeni članovi obitelji Biden.

Hunter, rođen 2006. godine, sin je predsjednikovog starijeg sina Beaua Bidena, koji je preminuo od raka mozga 2015. godine, i njegove udovice Hallie Biden.

Nitko od Bidena nije javno govorio, no novinari koji su ih pratili izvještavaju kako se po izlasku iz crkve i okupljanju obitelji mogao čuti smijeh, a potom su se pridružili dr. Jill Biden na grobu.

Predsjednik Biden već duže vrijeme govori o važnosti vjere u svom životu. U prvom intervjuu nakon useljenja u Bijelu kuću Biden je za časopis People rekao kako mu religija pruža sigurno utočište.

  • +4
Joe i Jill Biden na krizmi unuka Huntera Izvor: Profimedia / Autor: Aimee Dilger/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Nikad ne propuštam misu, jer mogu biti sam. Ja sam sa svojom obitelji, ali jednostavno usvajam temeljno načelo da se prema moraš ponašati s dostojanstvom. Kad mi Jill želi prenijeti važnu poruku, zalijepi je iznad umivaonika gdje se brijem. Jednom mi je iznijela sjajan Kierkegaard citat koji kaže: 'Vjera se najbolje vidi u mraku'. Drugi ljudi mogu meditirati, ali meni molitva daje nadu i usredotočuje me', rekao je Biden.

Bidenovi otvoreno govore i o gubitcima pa je i prošloga tjedna predsjednik to napravio prilikom posjeta nacionalnog groblja Arlington, na kojemu su pokopani vojnici poginuli u Iraku i Afganistanu.

'Imam problem ovih dana pojaviti se na groblju, a ne pomisliti na svog sina Beaua koji je s ponosom inzistirao na tome da obuče uniformu i sa svojom jedinicom ode u Irak, odustajući pritom od mjesta državnog odvjetnika Delawarea jer je smatrao da je to ispravno postupanje', rekao je predsjednik okupljenim novinarima ne skrivajući emocije.

Nešto ranije toga dana, objavljujući svoju odluku o povlačenju trupa iz Afganistana, Biden je rekao da je prvi predsjednik u posljednjih 40 godina koji zna što znači imati dijete u vojnoj službi u ratnoj zoni.

Beau je bio državni odvjetnik Delawarea od 2007. do 2015. godine, a kao pripadnik Nacionalne garde bio je raspoređen godinu dana u Iraku, od 2008. do 2009. godine.

Predsjednik je ranije rekao da je Beauova smrt glavni razlog što se za Bijelu kuću nije kandidirao još 2016. godine. Kad je dao prisegu na sljedećih pet godina, pokraj Beauova groba u Delawareu fotografiran je muškarac u uniformi, a odkad je ušao u Bijelu kuću, u Ovalnom uredu je Beauova fotografija.