BRIŽAN SUPRUG

Prije obraćanja naciji o povlačenju trupa iz Afganistana, Joe Biden je prvu damu pratio u bolnicu

14.04.2021 u 18:09

Bionic
Reading

Američki predsjednik Joe Biden (69) pratio je u srijedu suprugu Jill u ambulantni centar u kojemu je, prema navodima Bijele kuće, prva dama obavila 'uobičajeni medicinski postupak'

Joe i Jill Biden su u zgradi smještenoj u blizini kampusa Sveučilišta George Washington proveli oko dva sata, piše AP, a iz Bijele kuće nisu objavili detalje o stanju dr. Jill Biden i postupku kojemu je bila podvrgnuta.

'Prva dama je dobro podnijela postupak i vraća se u Bijelu kuću kako bi nastavila sa svojim uobičajenim rasporedom', navodi u izjavi direktorica za komunikacije Bijele kuće Elizabeth Alexander.

Na povratku u Bijelu kuću iz bolnice, Joe i Jill Biden su snimljeni kako napuštaju vozilo držeći se za ruke, po čemu je novi američki predsjednik daleko uspješniji od svog prethodnika Donalda Trumpa.

Na rasporedu predsjednika Bidena, nakon podrške supruzi u bolnici, je obraćanje naciji o svojim planovima za povlačenje američkih trupa iz Afganistana do 11. rujna 2021. godine, nakon čega bi trebao posjetiti 60. odjeljak Nacionalnog groblja Arlington, posljednje počivalište mnogih pripadnika američke vojske koji su život izgubili u Afganistanu ili Iraku.

Prva dama za srijedu nije imala zakazana nikakva javna događanja, a sljedeće na njezinom rasporedu je putovanje u Illinois, kojega planira u ponedjeljak.