BORAVI U DUGOM SELU

Američki glumac Armand Assante ponovno u Hrvatskoj: 'Sviđa mi se ovdje'

15.06.2018 u 11:59

Bionic
Reading

Prošle godine glumac je u Hrvatskoj boravio u svibnju kad je snimao HRT-ova igranoga filma i televizijske serije 'General' o životnom putu generala Ante Gotovine, a sada Armand Assante trenutačno boravi u Dugom Selu gdje snima film pod redateljskom palicom Jakova Sedlara, 'Hrvatska trilogija'. Sa Sedlarom je već ranije surađivao na dokumentarno-igranom filmu Jakova 'Nisam se bojao umrijeti'

Poznati američki glumac je u INMagazinu Nove TV otkrio da zaljubljen u Lijepu našu i da uživa u šetanjama i tišini Dugog Sela. 'Osjećam se dobrodošlo. Sviđa mi se ovdje. Živim na farmi, sad već 35 godina. Imao sam konje 25 godina, ali sad ljeti imam mnogo stoke', poručio je.

Dobitnik nagrade Emmy je bivši pjevač i bubnjar te je ispričao kako i danas piše pjesme. 'Kao mladić sam bio glazbenik. Volio sam glazbu. I još je volim. I još pišem glazbu. Nadam se da ću jednog dana nešto snimiti, ali nemam vremena', priznao je. I majka mu je glazbenica i pjesnikinja.

Slobodno vrijeme najradije provodi na svojoj farmi u blizini New Yorka. Pred kamerama je pokazao kako zna ponešto hrvatskog: 'Ja volim Hrvatsku! Hvala!'. Prvi put se u Hrvatskoj pojavio prije 20 godina, preporučivši tada vlasti da zaštiti hrvatsku obalu. 'Rekao sam da je treba proglasiti mjestom svjetske baštine. Oni su mislili da sam poludio. Mnogi to misle o meni. Ali mislim da je svakako treba zaštititi. Zbog krhosti planeta ne odobravam bušenje do kojeg bi moglo doći na Jadranu', izjavio je. Ovdje će provesti još tjedan dana. Otkrio je da radi dokumentarac o poznatom hrvatskom Amerikancu.

Prošle godine glumac je u Hrvatskoj boravio u svibnju kad je snimao HRT-ova igranog filma i televizijske serije 'General' o životnom putu generala Ante Gotovine. 'Ja sam došao kao padobranom u taj posao', izjavio je. Prije toga je, 2015. godine u Hrvatskoj snimao dokumentarno-igrani film Jakova Sedlara 'Nisam se bojao umrijeti'.

  • +3
Armand Assante Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /