TREĆA U TRI GODINE

Mila Horvat: Istina je, odlazim na operaciju!

12.05.2015 u 13:22

Bionic
Reading

Sportska novinarka i voditeljica HTV-a Mila Horvat sinoć je podvrgnuta hitnom operativnom zahvatu, a samo za tportal potvrdila je nagađanja da trenutno ima zdravstvenih problema

Sportska novinarka Mila Horvat ponovno je na bolovanju. Njezin nagli i misteriozan odlazak s HTV-a potaknuo je nagađanja da se lijepoj voditeljici vratila stara bolest – tumor jednjaka, koji je uspješno otklonila operativnim zahvatom u Austriji prije tri godine.

Mila je, naime, tijekom posljednje tri godine bila na čak tri operativna zahvata. Ovaj posljednji dogodio se jučer, a voditeljicu smo uspjeli kratko kontaktirati uoči samog odlaska u bolnicu.

'Istina, danas odlazim na operaciju. Zahvat je rutinski, biti ću dobro i vraćam se na posao uskoro, čim mi to moje stanje dopusti. Molim za privatnost i razumijevanje! Nema potrebe za detaljima ni bilo kakvom dramom. Ionako se previše toga posljednjih mjeseci i godina provlačilo kroz medije o mom zdravstvenom stanju', ispričala nam je Mila, koja nije željela otkriti gdje će biti operirana kao ni prirodu svoje bolesti.


U veljači 2013. voditeljica HTV-a u Beču je operirala tumor na jednjaku koji se, unatoč prvotnim glasinama, pokazao benignim. Sportska novinarka tada je tijekom sistematskog pregleda doznala da ima tumor na jednjaku, a liječenje je bilo naporno i bolno. Međutim, uspjela je sve pretrpjeti, a ono što joj se dogodilo shvatila je kao upozorenje. S malih ekrana izbivala je četiri mjeseca, a 4. lipnja, na svoj 32. rođendan, sretno je obznanila da je zdrava. Ne radi rođendana samog, nego zato što je na tog dana napokon doznala najljepšu moguću vijest - da je njen najveći zdravstveni problem uspješno riješen.

Međutim, godinu dana kasnije Mila je ponovno 'nestala' s malih ekrana. Vodila je tada iznimno gledanu emisiju 'Nedjeljom lagano' s Duškom Ćurlićem. Izbivala je mjesec dana, a onda se vratila na male ekrane, započela s pripremama za Svjetsko nogometno prvenstvo te potom i otputovala u Brazil. Iako se sumnjalo da joj se bolest vratila, Mila je sve demantirala te otkrila da je riječ bila o sasvim novom zahvatu i da je bolest, pričalo se tada, ginekološke prirode. Mila će, kako doznajemo, i ovoga puta biti na bolovanju najmanje mjesec dana tijekom kojih će isključiti telefon i povremeno komunicirati samo s članovima obitelji i najbližim prijateljima. Svi koji poznaju Milu Horvat ostali su zatečeni ovom viješću, ali su uvjereni da će hrabra voditeljica, koju krase iznimno profesionalni pristup poslu, borbenost i optimizam, i iz ove svoje posljednje borbe izaći kao pobjednica.


Luka Modrić i Mila Horvat