OSVOJILA 10.000 EURA

U novoj epizodi Milijunaša natjecateljicu zaustavilo pitanje o vulkanima

26.04.2024 u 08:58

Bionic
Reading

Umirovljenica Marina Maslovara iz Zagreba otvorila je ovotjedno izdanje kviza 'Tko želi biti milijunaš?' s osvojenih 2500 eura iz prethodne emisije i džokerom pitaj publiku na raspolaganju

Pomoć 'pola-pola' je tražila na šestom pitanju koje je glasilo 'Tko je čudo od Vlaja i Homer Kamena?', a iskoristila je i džokera 'zovi' na 9. pitanju bdući da nije bila sigurna tko je izjavio da ima dvije velike ljubavi, fiziku i pustinjski krajolik. Odgovor je bio Robert Oppenheimer.

Marina Maslovara odgovorila je na 10. pitanje kojim se prelazi drugi prag, a džoker 'pitaj publiku' iskoristila je na 11. pitanju u kojem se tražila posljednja rečenica filma 'Iskupljenje u Shawshanku'. Umirovljenica Marina je vjerovala publici koja je 51 posto glasova dala odgovoru pod D koji je glasio 'Nadam se' te je osvojila 10.000 eura.

Otvorila je 12. pitanje za 18.000 eura koje je glasilo 'Na kojem su otoku vulkani Terror i Erebus nazvani po slavnim brodovima?'. Kako odgovor na to pitanje nije znala, odlučila je odustati i zadržati osvojenih 10.000 eura. Natjecateljica je odgovorila pod C, Melvilleovu otoku, a točan je odgovor bio pod A, na Rossovu otoku.

Drugi natjecatelj bio je Josip Ojvan iz Osijeka, po struci profesor fizike koji u slobodno vrijeme voli trčati i igrati pikado. Josip je samostalno igrao do 8. pitanja u kojem se tražila dinastija koja nije nazvana po osobnom imenu njezina utemeljitelja. Uz pomoć džokera 'zovi' odgovorio je točno i osvojio 1.000 eura. Zapeo je na idućem pitanju u kojem su se tražili glavni likovi Ionescovih 'Stolica'. Iako je imao dva džokera na raspolaganju, Josip je pokušao samostalno odgovoriti i napustio je kviz s osvojenih 150 eura.

Posljednja, treća natjecateljica bila je 30-godišnja Petra Odžak iz Splita, po struci magistra i inženjerka elektrotehnike, zaposlena je u tvrtki za projektiranje i automatizaciju hidroelektrana, koja u slobodno vrijeme voli igrati tenis i pjevati.

Samostalno je igrala do 9. pitanja kad joj je zatrebao prvi džoker, 'zovi' zbog pitanja 'Uz nastanak čega vezujemo teoriju elastičnog odraza?', a uz pomoć džokera odgovorila je točno i osvojila 2.500 eura. Na 10. pitanju kojim se prelazi drugi prag, Petra nije bila sigurna koji mjesec nije u naslovu Urbanova albuma na kojem su Porinom nagrađene pjesme 'Iskra' i 'Sama', pa je iskoristila džoker 'pitaj publiku'. Čak 75 % glasova publika je dala odgovoru pod D - 'rujan' te je Petra zahvaljujući publici osvojila minimalno 5.000 eura. Džoker 'pola-pola' trebao joj je na idućem pitanju: 'U uvodu 'Ratova zvijezda' iz 77. doznajemo 'žuto na crno' da smo u razdoblju čega?'. Petra je uz pomoć eliminacije odgovorila točno i osvojila 10.000 eura, a nastavlja put do glavne nagrade u idućoj emisiji.