NA 'DOZVOLJENI ČETVRTAK'

Zvijezde regionalne nezavisne scene stižu u Vintage

25.03.2015 u 12:47

Bionic
Reading

Vintage Industrial Bar najavljuje novi program u svom repertoaru naslovljen 'Dozvoljeni četvrtak'. Program je nastao u ogranizaciji najveće regionalne top liste 'Muzika Je Zvonko Radost' i u svom drugom izdanju, u četvrtak 26. ožujka, najavljuje koncerte crème de la crème aktualne regionalne nezavisne scene, magičnog blusera Bebè Na Volè, moćan beogradski dvojac Stuttgart Online te eksplozivan trojac Straight Mickey and the Boyz

Stuttgart Online će specijalno za ovu priliku nastupiti u najjačem sastavu, pojačan gitaristom Draganom Kneževićem i basistom Demirom Ahmetovićem. Inače, ovaj beogradski dvojac predvođen je Bojanom Slačalom koji je od prošle i član grupe Artan Lili. SO postoje od 2006. godine, a već nakon godinu dana bivanja na sceni Popboks, kultni glazbeni portal koji je nedavno otišao u povijest, ih je proglasio najboljim debitantima.

Nakon albuma 'Radost svakom domaćinstvu' i 'Prava stvar' Stuttgart Online objavljuju singl-spotove u suradnji s kolegama sa scene i do sada ih je realizirano ukupno četiri. Trenutno su u pripremi i novi singl-spotovi koji će zajedno s prethodnima biti objavljeni na DVD izdanju. Osim spomenutog, treći studijski album 'Štutgart na vezi' možete poslušati ili uz minimalnu novčanu naknadu preuzeti s bandcamp stranice benda.

Bebè Na Volè a.k.a. Adam Semijalac je one man act iz Zagreba. U Vintage Industrial Bar dolazi prvi put i u njmeu će, između ostalog, predstaviti i svoje prvo vinilno izdanje 'Time Of Great Depression' koje trenutno slovi za najvruću blues ploču u Hrvatskoj. 'Time Of Great Depression' je signifikatno djelo, rezultat desetogodišnjeg rada i koje u prvi plan izbacuje originalni blues izričaj, gitarsku virtuoznost i maestralnu izvedbu. Portal Ravno Do Dna i Večenji list su 'Time of great depression' proglasili kamenom temeljcem blues glazbe na ovim prostorima. Uz klasični postav – glas, gitara & noga, - Adamu će se na sampleru pridružiti Vedran Jozić (Markiz, Problem Child, Furiae) i Jadran Zdunić na basu (Dorian Gray, Gilbert).

Straight Mickey and the Boyz je eksplozivan rock and roll trojac iz Beograda koji je svoj prvi zagrabački koncert ikad odsvirao upravo u Vintageu u jesen 2013. godine. SM&TB svoj zvuk duguje bluesu, funku i punku. Karakteristični su po energičnim nastupima i improvizaciji što svaki njihov koncert čini drugačijim. U vrlo kratkom vremenu iza sebe su ostavili veliki broj impresivnih nastupa po Srbiji i regiji, što opravdava epitet jednog od najperspektivnijih mladih bendova alternativne scene. O kvaliteti benda možda najbolje svjedoči podatak da je Cane u njihovim članovima osjetio upravo onu prvotnu mladenačku iskru ranih Partibrejkersa pa je s njima osnovao Škrtice. Planirani novi album grupe Straight Mickey and the Boyz najavljen je kao žestoki kotel pjesama snimljenih uživo za jedan dan, bez nasnimavanja i dodatnih intervencija – a tako nešto sebi mogu priuštiti uistinu najbolji. Nakon Zagreba, SM&TB nastupit će 4. travnja u šibenskom Hangaru zajedno s jednim od 'najhot' bendova trenutno, Kawasaki 3p-om.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 30 kuna, na dan koncerta 40 kuna. Ulaznice se u pretprodaji možete naći u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).  Vrata kluba otvaraju se u 20:30 sati, a prije i nakon nastupa bendova DJ Trsha će puštati recentnu glazbu iz regije i s top liste 'Muzika je Zvonko Radost'.