VEČER FILMSKE GLAZBE

Zrinka Cvitešić zablistala u crvenom baršunu

03.06.2015 u 10:30

  • +13

Zrinka Cvitešić u Hrvatskoj

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Kao domaćica koncerta 'Najljepša filmska glazba - Made in Italy' u Lisinskom lijepa glumica sinoć je zablistala u predivnoj crvenoj kreaciji od baršuna s potpisom Matije Vuice

Jedna od najvećih obožavateljica slavnog talijanskog skladatelja Ennija Morriconea Zrinka Cvitešić bila je pravi izbor za voditeljicu večeri najljepše filmske glazbe talijanskih filmova u izvođenju glazbenika Simfonijskog orkestra HRT-a, a pod vodstvom maestra Michelangela Galeatija.

'Nijednu predstavu, film ili seriju nisam napravila bez njegove glazbe u ušima', otkrila je Zrinka dodavši kako uz Morriconea obožava i velikog Nina Rotu koji je svu ljepotu filmske glazbe pokazao surađujući s Fellinijem. U dobrom raspoloženju glumica, koja posljednje dvije godine živi u Londonu, ispričala je i jednu anegdotu vezanu za slavnog Ala Pacina. Naime tijekom priprema za koncert oduševila se što će imati prilike čuti skladbu iz filma 'Miris žene' pa je maestru Galeatiju u pauzi priznala kako je imala priliku od samog Ala Pacina prije nekoliko tjedana u Londonu čuti sve anegdote sa snimanja jednog joj od omiljenih filmova.

'I tako ja sva uzbuđena pričam o Pacinu, kad mi dirigent kaže: Zrinka, ali mi ćemo izvesti skladbu iz originalnog talijanskog filma 'Profumo di donna'. Moram priznati da sam se malo posramila', u šali je priznala Zrinka.

Na jedinstvenom koncertnom događaju izvedeno je 18 kultnih filmskih skladbi iz talijanskih filmova nagrađenih Oscarom - 'Il postino', 'Amarcord', 'Dobar, loš, zao' i 'Za šaku dinamita', 'Bilo jednom u Americi', 'Mirisa žene' i 'La vita è bella' i drugih.