NIKŠA KUŠELJ

'Život je ljepši otkako sam se odrekao poroka'

10.08.2015 u 13:04

Bionic
Reading

Glumiti u komadu koji toliko znači jednom gradu Nikši Kušelju, kojeg za Dubrovnik vežu najljepše uspomene njegovog odrastanja i mladosti, bila je posebna čast. No nije 'Dubrovačka trilogija' u kojoj igra jednu od većih uloga jedino što veseli glumca i kantautora, ima tu još planova, važnih odluka i anegdota koje su mu ispunili ovo ljeto

Postoje neke uloge koje ostaju zauvijek, postoje neke životne odluke koje nas promijene na bolje. Dubrovčaninu Nikši Kušelju (43) ovog ljeta dogodilo se oboje. Uloga u predstavi 'Dubrovačka trilogija' Ive Vojnovića u režiji Staše Zurovca čija je premijera bila jučer poznatom glumcu znači puno. Simbolična je bila, kaže Nikša, i kiša koja je pala pred kraj i tako obilježila najveći kazališni događaj ovogodišnjih 66. Dubrovačkih ljetnih igara.

'Čekali smo premijeru, ali i kišu i dobili oboje. Bilo je lijepo sinoć, nadam se da će kritike biti pozitivne jer mi smo dali sve od sebe. Čuo sam neke usporedbe s prijašnjim izvedbama proteklih godina, ali to je uvijek tako. Sretan sam što sam dobio priliku igrati inteligentnog gospara Đivu koji u djelu predstavlja vrh dubrovačke diplomacije. Đivo spasi grad, ali jedan dio uzme za sebe. Tako to nekako biva i danas, Vojnović je aktualan za sva vremena', smatra Nikša koji u trećem dijelu triptiha igra i baruna Lasića.


Kušelj u 'Dubrovačkoj trilogiji' ima dvije uloge

Da se predstava svidjela Dubrovčanima, mogao je vidjeti već rano jutros na pjaci. 'Na račun dobro obavljenog posla sinoć, danas su me počastili dobrim komadima ribe, dinjom... bilo je dosta nagrada', kroz smijeh će Kušelj.

Nakon sinoćnje premijere Nikša je zasigurno bio jedini glumac koji se danas digao u ranu zoru da bi jutro započeo onako kako najviše voli - plivanjem. A taj režim traje već skoro dva mjeseca.

'Otkad sam se nedavno odrekao pušenja, dižem se u šest, trčim ili plivam, poslije skoknem do pjace po ručak i tako na dobar način započnem dan. Ne spavam više dokasna, na premijerama ne ostanem do ranih jutarnjih sati - ritam je drugačiji i više mi paše. Bolje se osjećam', priznaje Nikša. Nakon Igara slijedi odmor u Cavtatu, a onda i jedno lijepo putovanje s djevojkom Marom Bratoš u Bari.


Dojmove nakon premijere sinoć je s Nikšom podijelio i gospar Miše Martinović

Tko je sve bio na premijeri, pogledajte u fotogaleriji.