UNPLUGGED EKOLOGIJA

Zeleni koncert u Hong Kongu želi ući u Guinnessovu knjigu

10.08.2009 u 12:54

Bionic
Reading

'Zeleni' koncert u Hong Kongu 22. i 23. kolovoza, na kojem će nastupiti oko stotinu glazbenika i koji će okupiti gotovo 8.000 fanova, pokušat će ovog mjeseca ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći unplugged koncert, objavili su u ponedjeljak kineski mediji

Koncert koji organizira Wow Music and Greeners Action, trebao bi okupiti 30 pjevača i bendova iz Hong Konga, Tajvana i Kine, uključujući i tajvanski boy band Fahrenheit.

'Okupit će se oko stotinu glazbenika i umjetnika, a bit će pozvana i publika od oko 8.000 ljudi da im se pridruži', rekla je direktorica Wow Musica Flora Kwong Man-wai. Na koncertu će biti predstavnik Guinness World Recordsa.

Dvodnevni koncert, prvi 'zeleni' festival u Hong Kongu, imat će niz ekoloških obilježja. To uključuje popuste na hranu i piće ako se donese vlastiti pribor za jelo. Priprema se i novi specijalni efekt za koji će se koristiti otpalo lišće koje će, umjesto papira, padati po pozornici.

Publiku će se također tijekom jedne pjesme pozvati da svira na improviziranim instrumentima, kao što su plastične boce napunjene mahunama. Organizatori se nadaju da će smanjiti količinu otpada nakon koncerta za 50 posto u odnosu na druge koncerte, a većina će biti reciklirana.