U MOČVARI I GRIČU

Žedno uho kraj godine obilježava uz dva koncerta

03.12.2013 u 13:03

Bionic
Reading

Turbulentnu i bogatu koncertnu godinu 2013., Žedno uho završit će nastupom dvaju vrsnih R'n'R bendova

Dana 7. prosinca, u klubu Močvara treći put u Zagrebu će nastupiti američki post hard core bend Girls Against Boys, a samo pet dana kasnije, 12. prosinca u kinu Grič beogradski dugovječni R'n'R bend Veliki prezir koji nosi mistični epitet najbolje čuvane R'n'R tajne u regiji, a čine ga članovi čak šest kultnih bendova regionalne R'n'R povijesti: Obojenog programa, Partibrejkersa, Jarbola Neočekivane sile, ex Boye, La strade.

Energični Girls Against Boys u svojoj su karijeri već dvaput rasprodali koncerte u zagrebačkom klubu KSET - 2002. i 2005., kada su nastupili zajedno s punk jazzerima Gutbucket što ukazuje na povezanost i ljubav između benda i hrvatske publike, a predviđa velik praznik za ljubitelje rasnog R'n'R-a 7. prosinca u klubu Močvara.

Okupili su se 1988. kao side projekt Elija Janneyja i Brendana Cantyja, bubnjara legendarnih Fugazija, koji ubrzo napušta bend i potpunosti se posvećuje radu s GAB-om. Poslije prvog studijskog albuma 'Tropic of Scorpio', iduća tri izdaju za poznati Touch & Go Records, a posljednji studijski album 'You Can't Fight What You Can't See' izlazi 2002. U svojoj karijeri komponirali su glazbu i za niz igranih filmova što ukazuje na muzikalnost i širinu u stvaralaštvu energičnih rokera. Poznati su po tome da nastupaju s dva basista te da spajaju klasični američki post hard core s distorziranim funk ritmom provokativno dopunjujući zvuk opsceno morbidnim tekstovima čime publiku na koncertima doslovce dovode do ekstaze. U svojoj karijeri pozornicu su dijelili s velikanima globalne R'n'R scene: The Jesus Lizard, Rage Against The Machine Garbage, a kao glavne utjecaje navode The Fall i Joy Division

Girls Against Boys- 'Let's Get Killed'

Ove jeseni, nakon više od deset godina objavili su 'The Ghost List EP koji će promovirati na koncertu u Zagrebu. Ulaznice za koncert Girls Against Boys po pretprodajnoj cijeni od 65 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i Rockmarku (Berislavićeva 13). Na ulazu će koštati 80 kuna.

Na posljednjem žednouhom koncertu u 2013. koji će se održati 12. prosinca u kinu Grič prvi put u Hrvatskoj nastupit će bitan beogradski R'n'R bend Veliki prezir, koji već dulje vrijeme slovi za najbolje čuvanu tajnu rock'n'roll scene u regiji. Talentirani frontmen benda Vladimir Kolarić – Kole oformio je bend prije dvadeset godina te su nakon debitantskog izdanja jednostavna naziva 'Veliki prezir' uplivali u sam vrh pop-R'n'R regionalne scene očaravši publiku svojim emotivnim, energičnim i atraktivnim nastupima.

Veliki prezir - 'Ne znam'

Glazba benda Veliki prezir, pored čistokrvne R'n'R energije, nosi u sebi samu esenciju pop glazbe što slušatelja već na prvo slušanje hipnotizira i urezuje mu u srce buntovnu, a opet nježnu Kolarićevu poeziju izazivajući osjećaj ispunjenosti i sreće. Predstojeći koncert u kinu Grič u sklopu je Luksuzne turneje, a povodom snimanja dokumentarnog filma o bendu u režiji Andrijane Stojković, autorice poznate u dokumentarističkom miljeu. Atmosfera koncerta u kinu Grič bit će snimljena i uvrštena u film kao dokument za buduća R'n'R generacije. Ulaznice za koncert po cijeni do 35 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu Tratinska 22) i Rockmarku (Berislavićeva 13), a na samom ulazu cijena iznosit će 45 kuna.

Pored najavljenog koncerta benda The Notwist (24. travnja 2014. u klubu Močvara), nove potvrđene izvođače u nadolazećoj koncertnoj sezoni Žedno uho će ekskluzivno objaviti krajem prosinca.

302139,301653,301014,300733