SARAJEVO FILM FESTIVAL

Završene radionice u sklopu Dubrovnik Film Meetinga

10.06.2011 u 14:55

Bionic
Reading

U okviru programa Dubrovnik Film Meetinga prošli tjedan u hotelu Admiral u Slanom održane su dvije radionice - Radionica za razvoj projekata koji su ove godine uvršteni u CineLink selekciju te radionica Film business in developing markets

Cilj Radionice za razvoj CineLink projekata, kroz intenzivan konzalting, bio je priprema autora da u najboljem svjetlu predstave svoje projekte potencijalnim partnerima na CineLink Marketu koji će biti održan u okviru 17. Sarajevo Film Festivala.

S autorima projekata na razradi scenarija radili su script konzultanti Marten Rabarts, Franz Rodenkirchen i Miroslav Mandić, dok su Ellis Driesen, Jean des Forets i Amra Bakšić Čamo konzultirali sudionike na temu marketinga, financiranja i produkcije projekata.

Podsjećamo, selekcijski odbor je izabrao i četiri projekata za CineLink Plus selekciju koji će direktno biti predstavljeni na CineLink koprodukcijskom dućanu.

Radionica Film business in developing markets održana je paralelno s CineLink radionicama. Program je posvećen razvoju poslovnih sposobnosti profesionalaca u polju audiovizualne industrije i osmišljen je s ciljem promocije poslovnih modela, strategija i mreža nužnih za rad u sklopu filmske industrije tržišta u razvoju, kao i za njihovu konkurentnost na svjetskom filmskom tržištu.

Teme koje su bile obuhvaćene programom su: Novi poslovni modeli u digitalnoj eri, Uspješan razvoj projekata, Izvori financiranja u filmu, 'Micro budget' produkcija, Festivali i prodaja filmova na svjetskom tržištu. Učesnici radionica bili su mladi producenti: Ivan Kelava, Marko Sušac, Barbara Jukopila, Anamarija Kapulica, Siniša Juričić, Isa Živanović, Marija Ratković, Irena Marković, Danijel Pek i Matija Radeljak.

Mladi hrvatski producenti će na Sarajevo Film Festivalu u okviru CineLink Marketa imati priliku koristiti stečena znanja i upoznati kolege iz regije i svijeta.