GLAZBENI SPEKTAKL NA JARUNU

Zašto posjetiti INmusic festival?

07.06.2015 u 08:50

Bionic
Reading

Jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih svjetskih glazbenih časopisa NME na svojoj web stranici objavio je šest razloga zašto posjetiti INmusic festival

Prvi od razloga je nevjerojatan line-up ('The line-up is incredible'). Nadovezujući se na popis izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem INmusic festivalu, naveli su i bogatu festivalsku povijest ('It’s got an amazing history') te naglašavaju kako su festival do sada posjetili mnogi legendarni svjetski glazbenici.

Treći i četvrti razlozi odnose se na luksuzni kamp ('The campsites are ludicrously luxurious') s toplim tuševima, besplatnim WiFi-jem i drugim pogodnostima te dodatnim sadržajima na Jarunu poput plaže, sportskih aktivnosti i blizine klubova ('It’s got beaches, water sports, nightclubs'). Među razlozima se nalazi i činjenica da se INmusic održava u glavnom gradu Hrvatske ('It’s in Croatia’s capital city'). Razlog koji su sačuvali za kraj, za slučaj da se netko još dvoumi, je povoljna cijena festivalske ulaznice ('It’s great value'). Prema NME-u, INmusic festival pruža jedinstveno iskustvo: 'It is an experience like no other, in a place like no other.'

NME (New Musical Express) donosi glazbene novosti te pokreće glazbene trendove još od 1952. godine, a već skoro dva desetljeća je i jedan od najvećih online izvora glazbenih informacija, recenzija, novosti i fotografija. Danas je jedan od najcjenjenijih brendova.

Nije prvi put da NME hvali INmusic festival, a u nedavnom tiskanom izdanju INmusicu su posvećene dvije stranice objedinjene pod naslovom 'Europska najbolje čuvana festivalska tajna'. Ovogodišnje, jubilarno izdanje INmusic festivala bit će najveće i najbolje do sada.

Britanski dnevnik The Times je dvije godine za redom uvrstio INmusic na listu dvadeset najboljih europskih ljetnih festivala. Nominiran je i za The European Festival Awards u konkurenciji s najvažnijim europskim festivalima. Od tada je INmusic festival primio velika priznanja poput onog National Geographic Travelera koji ga je naveo među 3 svjetska festivala koja treba posjetiti ili američkog Huffington posta koji ga je smjestio na popis 10 svjetskih festivala koje se ne bi trebao propustiti. CNN je također uvrstio INmusic među 50 najboljih festivala, a velika pohvala festivalu došla je i od strane BBC-ja.

Deseto izdanje INmusic festivala uveličat će Placebo, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Rudimental (live), Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcylce Club, Eagles of Death Metal, Frank Turner and the Sleeping Souls, Death Cab For Cutie, Future Islands, Kate Tempest, Aziza Brahim, Batida, Mike Skinner, Rambo Amadeus, Repetitor, Jonathan, Halka, Sassja, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Ashes You Leave, The Mirror Trap, Katalina Kicks, NLV (Nikol, Luka i Vedran), The Belle Infidels, Mel & Django Jet, Them Moose Rush, Killed a Fox, Discohernia, Ljetno kino, Zadruga te mnogi drugi.

INmusic festival se održava se od 22. do 24. lipnja 2015. godine na Jarunu u Zagrebu.