TRAŽE SE ROCK GITARISTI

Zaječarska gitarijada poziva najbolje od Vardara do Triglava

06.04.2013 u 14:11

Bionic
Reading

Svojevremeno najutjecajnija gitarijada na ovim prostorima započela je kampanju i poziva sve gitariste na 47. izdanje ove utjecajne gitarijade na koje su mogu prijaviti svi izvođači rock orijentacije sa prostora bivše Jugoslavije

Ovogodišnje, 47. po redu, izdanje Gitarijade u Zaječaru održaće se od 1. do 3. kolovoza 2013. Organizatori su ove godine odlučiti oboriti nove rekorde pa su nakon prošlogodišnjeg izdanja, koje je bilo najposjećenije od nastanka festivala, ove godine napraviti još bolje i još posjećenije izdanje.

Natječaj je otvoren službeno od petka 5. travnja do 24. svibnja. Pravo prijave imaju svi izvođači iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Makedonije koji nemaju službeno objavljeno izdanje. Za prijavu je potrebno poslati tri autorske skladbe, biografiju i fotografiju benda na e-mail prijava@gitarijada.rs najkasnije do 24. svibnja. Praksa koja se pokazala uspješnom primijenit će se i ove godine, odnosno paralelno sa Gitarijadom organizira se i 17. Moto skup, a kao i prošle godine, biti će postavljene tri pozornice: Main stage na Kraljevici, World Music na gradskom Trgu i stage u moto kampu.

Izdvojeni natjecatelji imat će mogućnost učešća na Rock Akademiji, od 25. do 31. srpnja 2013., koja podrazumijeva radionice za demo bendove sa sljedećim elementima: podešavanje i održavanje gitare, podešavanje i održavanje bubnjeva, metodologija vježbanja gitare i bubnjeva, metodologija vježbanja glasa, menedžment benda (vježbanje, promocija, performans, financije, zaštita autorskih prava, turneje), produkcija zvuka (na probama, u malim prostorima, na festivalima), audio snimanje (priprema, snimanje i postprodukcija). Tijekomradionica koriste se metode predavanja, prezentacija, konkretni primjeri iz prakse, praktične vježbe i samostalan rad polaznika uz asistenciju.

Predviđene su i radionice za prateće osoblje koje obuhvaćaju školu za ton majstore i radionicu upravljanja događajima (event menadžment) sa posebnim akcentom na sigurnost i zaštitu na radu, zatim školu za tonce baziranu na dugogodišnjem iskustvu i knjizi čiju je osnovu pripremio Tim Roberts, šef odsjeka za edukaciju britanske Production Services asocijacije.

Pobjednici 46. Gitarijade održane prošle godine je bend Bas i Stega, dok je prvo mjesto na osnovu glasova publike osvojio VIS Novi Dan