USKORO PROJEKCIJE

Za Plavi zub prijavljeno je 66 filmova

  • Autor: V.G.
  • Zadnja izmjena 03.12.2008 16:29
  • Objavljeno 03.12.2008 u 16:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U ponedjeljak točno u ponoć, završile su prijave za festival Plavi zub, a prijavljeno je 66 uradaka

Plavi zub, prvi festival filmova snimljenih mobitelom, 'zaključao je' primanje novih uradaka svih zainteresiranih vlasnika mobitela, a u konačnici je zaprimljeno 66 filmova koji su ispunili kriterije – dakle, snimljeni su mobilnim telefonom i uspješno prijavljeni na Web stranice www.plavizub.com

Podsjećamo, filmove ste mogli prijavljivati u četiri kategorije – Krivo je more (ljubavni), Štefica Cvek u raljama života (život), Hajde da ludujemo (glazba) i Ima li pilota u avionu (humor). U potonjoj je kategoriji (humor) prijavljeno najviše filmova, a radovi variraju po kvaliteti i tematici – jedni su se odlučili snimiti prave male narativne naslove, drugi su bilježili svakodnevicu u jednom kadru, treći su se okušali u skečevima...

Sada, nakon zatvaranja prijava, slijedi selekcija žirija, u sastavu Livio Badurina, Ana Hušman, Velimir Grgić i Kristijan Milić. Filmovi koje će probrati žiri bit će prikazani 6. prosinca u kinu Europa, kada će se dodijeliti Grand Prix najboljem filmu te nagrade za najbolje uratke u svakoj od kategorija.

U kinu Europa prikazat će se i filmovi izvan konkurencije, koje su snimili profesionalci i članovi žirija, a među njima će se naći i politički triler dug 50 minuta 'Pentagon' autora Davora Radića iz Švedske, u potpunosti snimljen mobitelom.

Posjetite www.plavizub.com za dodatne informacije, a o novim detaljima vezanima uz same projekcije zakazane za 6. prosinca bit ćete uskoro obaviješteni.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi