ALBUM ZA MILJU DOLARA

Wu-Tang ide na turneju po muzejima

27.03.2014 u 12:13

Bionic
Reading

Hip hop, umjetnost i snobovski art nikada nisu išli ruku pod ruku kao ovih dana, kada čak i grupa Wu-Tang izdaje album po cijeni od nekoliko milijuna dolara

Dani su to u kojima Jay-Z radi performanse u Momi i druži se s Marinom Abramović, a Wu-Tang Clan slave obljetnicu postojanja izdavanjem jednog jedinog komada novog albuma te najavljuju njegovo promoviranje po muzejima.

Naime Forbes piše da će album 'The Wu – Once Upon A Time In Shaolin' biti dvostruki album s 31 pjesmom, limited edition objavljen u jednom jedinom primjerku, a prodavat će se u posebno dizajniranoj srebrnoj kutiji koju je kreirao marokanski umjetnik Yahya. Cijena će mu biti nekoliko milijuna dolara!

RZA cijeli projekt naziva 'komadom umjetnosti neviđenim u povijesti' ('Jedina' Leta 3 ipak je imala manje ambicije), a s kojim će obilaziti muzeje, galerije i festivale te će fanovima naplaćivati od 30 do 50 dolara po preslušavanju.

Kad obiđe sve što se može obići, 128 minuta materijala na vinilu kreće u prodaju, a u međuvremenu bi Wu-tang Clan trebao objaviti i svoj 'normalni' povratnički album 'A Better Tomorrow', povodom 20. godišnjice postojanja ovog rap kolektiva.