OD 25. KOLOVOZA

Voodoo Lizards kreće na ljetnu turneju Hrvatskom

21.08.2009 u 13:33

Bionic
Reading

Varaždinska četvorka, koja si je početkom godine u Los Angelesu odškrinula vrata inozemne karijere, počinje s ostvarenjem svojih snova. Voodoo Lizards će održati niz ljetnih koncerata po hrvatskim gradovima, kojima će se u punom sjaju predstaviti domaćoj publici

Na turneji će im se pridružiti dva velika glazbena imena: Bernard Fowler, prateći vokal Rolling Stonesa, te gitarist i producent Jimmy Rip, koji u Hrvatsku dolazi producirati njihov album prvijenac.

Turneja započinje 25. kolovoza na velikoj pozornici varaždinskog Špancirfesta, a nastavlja se 27. kolovoza u Puli, na otvorenju najveće motorijade u Hrvatskoj i regiji 'Twin Horn'. Nakon Pule Voodoo Lizards, Bernard Fowler i Jimmy Rip kreću put Zadra, gdje će nastupiti u klubu Arsenal.

Jimmy Rip je već u Varaždinu te je s Lizardsima započeo rad na albumu, a Bernard Fowler će im se pridružiti 25. kolovoza, uoči prvog koncerta na turneji.

Veliko finale ove mini-turneje dogodit će se u ponedjeljak, 31. kolovoza, koncertom u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Voodoo Lizards su 16. kolovoza započeli rad na svojem albumu prvijencu s američkim producentom Jimmyjem Ripom, u za tu svrhu posebno opremljenom studiju u okolici Varaždina. Na tom, još neimenovanom nastupnom albumu Voodoo Lizardsa, za čiju je objavu interes izrazilo nekoliko renomiranih izdavačkih kuća, radit će se na dva kontinenta, snimat će se u Hrvatskoj, a miksati i masterirati u Americi.