NEOBIČNA ANKETA

Više Britanaca vjeruje u vanzemaljce nego u Boga

30.10.2014 u 14:30

Bionic
Reading

Organizacija Ripley's believe it or not provela je anketu na 2.000 Britanaca svih godišta u kojoj ih je pitala u što vjeruju. Rezultat je bio pomalo neočekivan

Prema anketi koju je provela organizacija Ripley's believe it or not, više Britanaca vjeruje u vanzemaljce nego u Boga. Anketa je provedena na uzorku od 1.500 odraslih osoba i 500 djece u dobi od osam do 12 godina, piše Metro


Više od polovice odraslih Britanaca odgovorilo je da vjeruju u vanzemaljce, a samo četvrtina rekla je da vjeruju u Boga. Anketa je također pokazala da će odrasli Britanci prije vjerovati u duhove nego u Boga.

Gotovo dvije trećine djece odgovorilo je da vjeruju u postojanje duhova, a pola ih vjeruje u vanzemaljce. Četvrtina djece također vjeruje da su vanzemaljci na Zemlji i da su maskirani u ljude, a dvadesetina ih vjeruje da poznaju biće s drugog planeta.

'Iako je stereotip to da roditelji djeci ubiju vjerovanje u NLO-e, naša anketa je pokazala da to nije tako. Naš cilj je proširiti umove djece i odraslih kako bi vjerovali da je sve moguće', rekla je direktorica organizacije Ripley's believe it or not Natascha Crump.